Majör turnuvalardaki en iyi derecesi bu yıl Avustralya Açık'ta yakaladığı dördüncü tur olan Naomi Osaka, Belaruslu Aryna Sabalenka'yı 6-3, 2-6, 6-4 ile turnuvanın dışına iterken, aynı zamanda kariyerinde ilk kez bir grand slam'de çeyrek final oynamaya hak kazandı.

İlk üç turda sırasıyla Siegemund, Glushko ve Sasnovich'i 2-0'lık set sonuçlarıyla geçen Osaka, Sabalenka karşısında az sayıda basit hata yaparak öne çıktı. Genç ikili, maç genelinde, birinci ve ikinci servislerden puan çıkarma (%68-%67, %53-%52) ve winner (22-28) gibi öne çıkan kategorilerde oldukça yakın performanslar sergilerken, Japon raketin rakibinden 10 basit hata az yapması (32-42) galibiyetin anahtarı oldu.

New York'a Cincinnati yarı finali ve New Haven şampiyonluğuyla gelen Aryna Sabalenka'yı saf dışı bırakan Naomi Osaka, aynı zamanda ilk kez karşı karşıya geldiği rakibine, birebir istatistiklerde de üstünlük kurmuş oldu.

Karşılaşmanın ardından duygularını dile getiren Osaka, mücadele boyunca rakibi kadar kendisiyle de savaştığını dile getirirken, ''Aryna'nın break puanlarında ve kritik anlarda yaptığı iyi vuruşlar oldukça moral bozucuydu. Zaman zaman oyunumu aşağı çekti. Ama üçüncü setin sonlarına doğru, kendi kendime, 'bugün kazanmak isteyen yalnızca o değil, ben de kazanmak zorundayım' dedim. Majör turnuvalarda çeyrek final ve ötesini görmek her zaman hedeflerim arasındaydı. Bunu başardığım için çok mutluyum'' diye konuştu.

Öte yandan, Naomi Osaka'nın yanı sıra sekizinci günde korta çıkan Kei Nishikori'nin de maçını kazanmasıyla, Japon tenisi açısından tarihi bir gün yaşanmış oldu. Osaka ve Nishikori'nin galibiyetleri, Japonya'nın, Amerika Açık tarihinde ilk kez aynı organizasyonda hem erkekler hem de kadınlarda çeyrek finalde temsil edilmesini sağladı.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net