2019 şampiyonu Naomi Osaka Avustralya Açık finalinde 22 numaralı seri başı Jennifer Brady'yi 6-4, 6-3'lük iki sette geçerek dördüncü Grand Slam şampiyonluğuna ulaştı.

İlk sete hızlı başlayan ve servis kıran taraf dünya 3 numarasıydı ancak Jennifer Brady kırdırdığı servisi geri alarak sete tekrar ortak oldu. Setin sonunda yeniden servis kıran Osaka öne geçmeyi başardı. 

İkinci sete çok hızlı giren Naomi Osaka iki kez servis kırarak üst üste dört oyun kazandı ve kırdığı servislerin birini geri verse de seti 6-3 ile noktalayarak Daphne Akhurst kupasının sahibi oldu.

İki tenisçinin de ilk servislerinde sorunlar yaşadığı mücadelede Osaka 6 ace ve 16 puan vuruşu kaydederken, Brady ise yaptığı 31 basit hatayla yenilmekten kurtulamadı.

Naomi Osaka böylelikle ikinci Avustralya Açık ve dördüncü Grand Slam zaferine ulaşırken majör turnuvalarda çeyrek final ve ilerisinde korta çıktığı 12. maçı da kazanmayı başardı.

Galibiyet serisini de 21 maça yükselten Osaka, Pazartesi günü açıklanacak dünya sıralamasında 2. sıraya yükselmeyi garantiledi.

Osaka aynı zamanda Monica Seles ve Roger Federer'den sonra çıktığı ilk dört majör finali kazanan Açık Dönem'deki üçüncü raket oldu.