WTA'in temellerini atan dokuz raket 1970'te kadın tenisinin ilk örgütlü turnuvasının düzenlenmesinin 50. yılında Amerika Açık'ta onurlandırıldı.

1970 Amerika Açık'ta Billie Jean King'in para ödülündeki eşitsizliğe dikkat çekerek kadın raketlerin bir sonraki turnuva olan Pacific Southwest Open'ı boykot edeceklerini duyurmasıyla ayrı bir tenis turunun işaret fişeği ateşlendi.

Bunun ardından Billie Jean King ve Rosie Casals'ın öncülüğündeki dokuz raket, New York’lu girişimci ve World Tennis Magazine dergisi sahibi Gladys Heldman’ın sponsorluğunda kurulan Virgina Slims Tour’a geçti.

ABD Tenis Federasyonu'nun Virginia Slims Tour'a koyduğu ambargonun 1971 başlarında kaldırılmasıyla 1973'te kurulacak olan WTA'in temelleri atılmış oldu.

Kadın tenisinin öncülerinden olan bu 9 raket, Amerika Açık'ta tek kadınlar yarı finallerinin olduğu seansta onurlandırıldı.

Onlara hitaben bir açık mektup kaleme alan geçtiğimiz yılın Amerika Açık şampiyonu Bianca Andreescu ise "Sizin cesur eyleminiz olmasaydı bugün burada olmazdık." ifadelerini kullandı.