Turnuvanın birinci gününde yağmurun sekteye uğrattığı maçlar nedeniyle 96 tekler mücadelesinin oynandığı Avustralya Açık birinci turunda 12 numaralı seri başı Johanna Konta'yı 6-4, 6-2'lik iki sette mağlup eden dünya 78 numarası Ons Jabeur adını ikinci tura yazdırdı.

Bir saat süren karşılaşma boyunca etkili bir servis performansı sergileyen Tunuslu raket, attığı 3 acein yanında ilk servislerden de %74 ile puan çıkardı. Dört kez servisini kaybeden Konta ise yaptığı 19 basit hatayla mağlup olmaktan kurtulamadı.

Rakibini daha önce geçtiğimiz yıl Eastbourne'da mağlup eden Jabeur, ikinci turda Fransız Caroline Garcia ile karşı karşıya gelecek.

Tek kadınlarda günün öne çıkan diğer maçlarında İspanyol Garbine Muguruza, elemelerden gelen Shelby Rogers'a karşı ilk seti 6-0 kaybetmesine karşın rakibini 0-6, 6-1, 6-0 ile geçerek ikinci tura yükseldi.

Turnuvaya wild card ile katılan 2008 şampiyonu Maria Sharapova da Hırvat rakibi Donna Vekic'e 6-3, 6-4 ile mağlup olarak birinci turda veda etti.

Tek erkeklerde ise Kanadalı genç yeteneklerden Felix Auger-Aliassime, elemelerden Ernests Gulbis'e 7-5, 4-6, 7-6(4), 6-4 'lük dört sette mağlup oldu.

Mücadelede 44 basit hata yapan Kanadalı raket, turnuvaya Pazartesi veda eden vatandaşı Denis Shapovalov'a katıldı.