Rafael Nadal-Gilles Muller maçının uzamasından dolayı bir gün sonraya ertelenen maçta Novak Djokovic, Fransız rakibi Adrian Mannarino’yu set vermeden devirerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Daha önce burada üç şampiyonluk yaşayan Sırp raket Novak Djokovic, bir günlük gecikmenin ardından çıktığı dördüncü tur maçında galibiyete rahat uzandı. Maç içerisinde sağ kolundan sakatlık yaşayan ve sağlık molası alan Nole, buna rağmen 2 saat 15 dakika sonunda çeyrek finale yükseldi.

Geçen sene yine bu turnuvanın 2.turunda karşılaştığı Adrian Mannarino ile bu kez dördüncü turda karşı karşıya gelen dünya 4 numarası, yalnızca iki basit hata ile oynadığı ilk seti 38 dakika sonunda 6-2 ile hanesine yazdırdı. İkinci sete de ilk oyunda rakibinin servisini kırarak etkili bir giriş yapan Sırp raket, bu avantajını koruyamasa da tie-breake giden seti 7-6 (5) ile kazanarak setlerde iki adım öne çıkmayı başardı. Direnci kırılan rakibi karşısında üçüncü sete de tek servis kırma avantajı ile 6-4 nokta koyan Nole, aldığı bu sonuçla birlikte erkeklerde son sekize adını yazdıran son isim oldu. Wimbledon’a Eastbourne şampiyonluğu ile birlikte özgüveni yüksek bir şekilde gelen Djokovic turnuvada henüz set kaybı yaşamadı.

Novak Djokovic çeyrek finalde 2010 yılının finalisti Tomas Berdych ile karşılaşacak.