Novak Djokovic, COVID-19 testinin pozitif çıktığını ve semptom göstermediğini duyurdu. Dünya 1 numarası, Grigor Dimitrov'un koronavirüse yakalandığını duyurmasının ardından iptal edilen Adria Tour'a öncülük etmişti.

Böylelikle Grigor Dimitrov, Borna Coric ve Viktor Troicki'nin ardından Adria Tur'a katılıp koronavirüse yakalanan dördüncü raket oldu.

Daha önce Djokovic'in fitness koçu Marko Paniki ve Dimitrov'un koçu Kristijan Groh'un testleri de pozitif çıkmıştı.

Djokovic turnuvanın Zadar ayağının iptal edilmesinin ardından Belgrad'a dönmüş ve test olmuştu. Sırp raket yaptığı açıklamada eşi Jelena Djokovic'in de test sonucunun pozitif olduğunu, çocuklarının testlerinin ise negatif çıktığını duyurdu.

"[Adria] Tur'u bir araya gelerek bölgede bir dayanışma ve iyilik mesajı paylaşmak için düzenlemiştik. Elde ettiğimiz gelirler de ihtiyaç sahipleri içindi." diyen Djokovic, "Turnuvayı virüsün zayıfladığı bir dönemde düzenledik. Ancak virüs varlığını devam ettiriyor ve bu başa çıkmayı ve birlikte yaşamayı yeni öğrendiğimiz bir gerçeklik." ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen enfeksiyon vakaları için üzgün olduğunu söyleyen Djokovic'in, kendisini 14 gün karantinaya alacağını açıklamasıyla birlikte Adria Tur'un son etabı olan Bosna-Hersek'teki Banja Luka ve Saraybosna ayakları da resmen iptal edildi.

Dört Balkan ülkesindeki (Sırbistan, Hırvatistan, Karadağ ve Bosna-Hersek) beş şehirde düzenlenmesi planlanan Adria Tour'un Karadağ etabı pandemi dolayısıyla ülkede alınan seyahat önlemleri kapsamında iptal edilmiş, düzenlenen Belgrad ve Zadar ayakları da maske takma ve fiziksel mesafelenme kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle yoğun eleştirilere hedef olmuştu.

ATP Oyuncular Konseyi başkanı da olan Djokovic'in Nisan ayı sonunda, geliştirilecek bir koronavirüs aşısının zorunlu olmaması gerektiğini düşündüğünü dile getirmesi de tepkilere neden olmuştu.