Erkekler tenisinin 1 numarası Novak Djokovic, Indian Wells finalinin ardından kadın ve erkek tenisçilere eşit para ödülü verilmemesi gerektiğine yönelik tartışma yaratan yorumuna açıklık getirdi. Sırp tenisçi, kendisini doğru ifade edemediğini belirtirken yanlış anlaşılmadan ötürü de özür diledi.

Resmi Facebook hesabı aracılığıyla bir bildiri yayımlayan Novak, kazandığı bir maçın ardından yaşadığı coşkunun ve adrenalinin de etkisiyle kendi görüşünü yansıtmayan bir beyan verdiğini belirtti.

Djokovic, amacının kesinlikle cinsiyet kavgası yaratmak olmadığını vurgularken "Tüm tenisçiler olarak hak ettiğimiz para ödüllerini alabilmek için mücadele etmek zorundayız. Bu, hem kadın hem de erkek tenisçiler için geçerli." sözlerini kullandı.

Tenis dünyasında son günlerde alev alan kadın ve erkek tenisçiler tartışması, Indian Wells CEO'su Raymond Moore'un "Kadın tenisçiler her gün diz çöküp Tanrı'ya Federer ve Nadal'ı yarattığı için dua etmeli." yorumuyla başlamıştı. Tenis çevrelerince büyük tepki çeken yorum, Moore'un görevinden istifa etmesine neden olmuştu.