Efsane tenisçi Martina Navratilova, Wimbledon esnasında BBC için beraber yorumculuk yaptığı John McEnroe'ya kanal tarafından en az 10 kat daha fazla maaş ödendiğini belirtti.

BBC'nin Panorama programına katılan 18 kez tekler Grand Slam şampiyonu Navratilova, turnuva yorumculuğu için kendisine 15 bin sterlin ödendiğini, McEnroe'nun aldığı ücretinse '150-200 bin sterlin arası' olduğunu öğrendiğinde şaşkınlığa uğradığını ifade etti.

Kariyerinde 9 Wimbledon şampiyonluğu olan Navratilova aynı zamanda kontrat yapılırken kanalın kendisine 'eşit ücret' sözü verdiğini de belirtti.

Konu üzerine BBC Basın Ofisi yaptığı açıklamada, McEnroe ve Navratilova'nın yayın esnasındaki rollerinin farklı olduğunu ve ücret farkının Navratilova her yayına katılmazken McEnroe'nun turnuva boyunca yayınlarda yer almasından kaynaklandığını ve 'cinsiyetin bir faktör olmadığını' kaydetti.

Konu hakkında Twitter hesabından açıklama yapan Billie Jean King de Navratilova'yı açıklamasından dolayı kutlarken, "Bütün endüstrilerdeki şirketlerin eşit ücret için adım atması gerektiğini" ifade etti.

Geçtiğimiz aylarda BBC Çin editörü Carrie Gracie de kanaldaki 'cinsiyet temelli maaş eşitsizliğini' gerekçe göstererek görevinden istifa etmişti.