Toprak kortların kralı Rafael Nadal turnuvadaki ilk set kaybını yaşadığı çeyrek final mücadelesinde daha önce 5 kez karşılaştığı ve hiç yenilmediği Schwartzman'a yine geçit vermedi ve kariyerinin 27.Grand Slam yarı finaline uzandı.

Maça fırtına gibi giriş yapan Schwartzman, Nadal'ın 3 kez servisini kırdığı ilk seti 6-4 kazanarak İspanyol rakibine turnuvadaki ilk set kaybını yaşatmış oldu. İkinci sette de servis kırma avantajını yakalayan Arjantinli tenisçi yağmur arasından dönüşte bu avantajını yitirdi ve sette sonrasında oyun kazanamayarak setlerin 1-1'e gelmesine engel olamadı.

Yağmur arasından sonra bugün başlayan maçın ikinci yarısında ise adeta İspanyol rüzgarı esti. Mücadeleyi maç sonuna kadar domine eden ve yağmur arasından sonra oynanan 20 oyunun 16'sını kazanan turnuvanın favori ismi Nadal, mücadeleyi 4-6, 6-3, 6-2, 6-2 kazanarak 10 defa şampiyon olduğu turnuvada bir kez daha yarı finale kalma başarısı gösterdi.

İspanyol dünya 2 numarası bu galibiyetle birlikte toplamda 27. Grand Slam yarı finaline adını yazdırırken, 11. Fransa Açık yarı finali ile de tarihte bir slamde en fazla yarı final gören 3.isim olmayı da başardı. (Federer - Connors)

Maç sonu röportajında 11.yarı finali hatırlatılan ve burada şampiyon olma baskısı yaşayıp yaşamadığı sorulan İspanyol tenisçi bu soruyu "Öncelikle şunu söylemeliyim ki herhangi bir kazanma mecburiyeti hissetmiyorum, baskı tabi ki var baskı olmazsa zaten yaptığınız spordan zevk almıyorsunuz demektir" sözleriyle cevapladı.

Kariyerinin ilk Roland Garros çeyrek finalini oynayan Arjantinli Schwartzman ise "Nadal'ı tebrik ediyorum, dün kötü oynarken bugün sanki hiçbir şey olmamış gibi mükemmel bir oyunla geri geldi. Birçok silahı var ama mental gücü hepsinden üstte" diyerek rakibine olan saygısını gözler önüne serdi.


-DEL POTRO GÖZYAŞLARI İLE

Günün diğer ve Nadal'ın rakibini belirleyecek maçında ise Marin Cilic ve Juan Martin Del Potro karşı karşıya geldi.

Rakibine 2011 yılından beri yenilmeyen Tandil Kulesi lakaplı Del Potro bu geleneği devam ettirdi ve 7-6, 5-7, 6-3 ve 7-5'lik setlerle galip gelerek adını ikinci defa Fransa Açık'ta yarı finale yazdırdı.

Marin Cilic'e karşı winner departmanında bir hayli geride kalmasına rağmen (31-53) rakibinin tam 74 basit hatası ile eline geçen şansı değerlendiren Arjantinli raket, kariyerinin 5. yarı finaline yükselirken 2014 yılından sonra bir kez daha klasmanda ilk 4 arasına ismini yazdırmayı başardı.

Maçtan sonra duygu dolu anlar yaşayan ve kort içi röportajında gözyaşlarına hakim olamayan 29 yaşındaki Del Potro "Üç ameliyat geçirdim ve çok sevdiğim bu sporu bırakma noktasına kadar geldim, ancak şu an yarı finaldeyim, hislerimi tarif edecek kelime bulamıyorum" dedi.

En son geçen sene Amerika Açık finalinde karşı karşıya gelen Nadal ile Del Potro kariyerlerinin 15.mücadelesi için yarın bir kez daha korta çıkacaklar.




Eren Andaç / Tenisdunyasi.net