Amerika Açık üçüncü turunda Karen Khachanov ile karşı karşıya gelen dünya 1 numarası Rafael Nadal, rakibini dört saati aşan bir mücadele sonunda 5-7, 7-5, 7-6(7), 7-6(3)'lık dört sette geçerek dördüncü tur biletini aldı.

İlk seti kaybettikten sonra ikinci sette servis kırdırarak geri düşen Nadal, pes etmedi ve üst üste üç seti hanesine yazdırarak maçtan galip ayrılan taraf oldu.

27 numaralı seri başı Khachanov ise 3-5 geriden geldiği dördüncü sette 6-5 öndeyken bir set puanından faydalanamadı.

Nadal'ın hiç ace bulamadığı mücadelede 22 ace kaydeden Rus raket rakibinin 49 winnerına karşılık hanesine 66 puan vuruşu yazdırmasına karşın yenilmekten kurtulamadı.

Rafael Nadal'ın dördüncü turdaki rakibi Gürcü raket Nikoloz Basilashvili olacak.

Erkekler ana tablosunun bir diğer çekişmeli üçüncü tur karşılaşmasındaysa burada geçtiğimiz yıl final gören Kevin Anderson, Denis Shapovalov'u 4-6, 6-3, 6-4, 4-6, 6-4'lük setlerle geçerek 9 numaralı seri başı Dominic Thiem'in rakibi oldu.

AZARENKA'YI GEÇEN STEPHENS DÖRDÜNCÜ TURDA

Kadınların en çok beklenen üçüncü tur eşleşmelerinden birinde son şampiyon Sloane Stephens, turnuvaya wild card ile katılan Victoria Azarenka'yı 6-3, 6-4'lük setlerle geçerek adını dördüncü tura yazdırdı.

İlk sette etkisiz bir oyun sergileyen Belaruslu raket ikinci setin yedinci oyununda servis kırsa da avantajını koruyamadı ve turnuvaya veda etti.

Kadınlarda bir diğer üçüncü tur eşleşmesindeyse Letonyalı Anastasija Sevastova, Ekaterina Makarova'yı 4-6, 6-1, 6-2 ile geçerek dördüncü turda 7 numaralı seri başı Elina Svitolina'nın rakibi oldu.