Uluslararası spor kanalı Eurosport'a konuşan dünya 1 numarası, Federer'in tarihin en iyi tenisçisi olduğunu düşündüğünü söylerken bir diğer rakibi Djokovic hakkında da açıklamalarda bulundu.

Bu sene 3'ü final olmak üzere toplamda 4 kez karşılaştığı ve hiç birinde galip gelemediği rakibi Federer hakkında övgü dolu sözler sarfeden 31 yaşındaki İspanyol tenisçi "Federer'in başardıklarıyla tenis tarihinin en iyisi olduğunu düşünüyorum" dedi. Bu sene sadece 12 turnuvaya katılan Federer'in programı hakkında da kısa bir yorumda bulunan Rafa "Programı riskliydi, evet harika bir yıl geçirdi ancak yaptığı şey gerçekten çok zor, daha az oynamak ve her döndüğünde tekrardan kazanmak çok riskli bir şey" dedi.

2011 yılıyla birlikte adeta belalısı haline gelen ve o dönem bir ara üstüste 7 maç kaybettiği Sırp rakibi Novak Djokovic hakkında da yorumda bulunan İspanyol raket "Bugüne kadar çok iyi oyunculara karşı bir çok maça çıktım, en iyi rakibimin kim olduğu konusunda açıkçası kararsızım ancak Djokovic'i formunun zirvesinde iken yenmek adeta imkansızdı, yine de bir isim vermem gerekirse büyüleyici kariyerini baz alarak Federer'i seçerdim" ifadelerini kullandı.

- BURUK BİR SEVİNÇ

Öte yandan yeni sezon ve geride kalan sezon ile ilgili de görüş bildiren dünya 1 numarası "Dizim henüz %100 hazır değil ancak yeni sezona daha zaman var ve acele etmiyorum. Bu sezon istediğim gibi bitmese de böyle bir sezonu her zaman kabul edebilirim" dedi.

Bu sene Avustralya Açık ve Wimbledon'da mutlu sona ulaşarak Grand Slam'lerdeki kupa sayısını 19'a çıkartan Federer bu alanda rekoru elinde bulunduruyor. İsviçreli tenisçiyi bu sezonki Roland Garros ve Amerika Açık şampiyonlukları ile birlikte kupa sayısını 16'ya yükselten Nadal takip ediyor.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net