13 Nisan’da başlayacak Monte Carlo Masters öncesinde antrenmanlarına evi Manacor’da devam eden dünya 5 numarası Rafael Nadal, önümüzdeki toprak sezonu, Novak Djokovic’in formu ve Olimpiyatlar ile ilgili konuştu.

Asıl hedefinin her zaman daha iyi oynamak olduğunu belirten Rafa, “Her turnuva yeni bir fırsat. Formumdan memnunum, Indian Wells’te iyi bir oyun ortaya koydum. Fakat sonrasında süreklilik sağlayamadım. Bu yüzden toprak kort sezonuyla ilgili kesin hedefler koymak istemiyorum.” sözlerini sarfetti.

Roland Garros ile ilgili konuşmak için erken olduğuna değinen İspanyol raket, “Her hafta bir öncekine göre daha iyi bir performans ortaya koymak için çalışıyorum. Toprak zeminde avantajlıyım, geçmişte iyi işler başardım. Kariyerimin en önemli zaferlerini toprakta elde ettim fakat bu organizasyonlar ilk turdan itibaren büyük çekişmeye sahne oluyor. Roland Garros’a daha çok var, ondan önceki dört turnuvayı göz ardı etmemek lazım.” şeklinde konuştu.

Eski dünya 1 numarası, Roland Garros’un iki ay ardından Rio’da düzenlenecek olan Olimpiyatlar’da ülkesinin bayrağını taşıma ihtimali ile ilgili gelen soruya: “Benim karar verdiğim bir şey değil, bu görev bana verilirse tabii ki benim için heyecanlı olacaktır fakat bunu hak eden birçok sporcu var. Bayrağı taşımayı umuyorum, 2012 Olimpiyatları’nda hayatımın en zor çekilme kararını vermiştim.” cümleleriyle yanıt verdi.

Bugüne dek 48 kez karşı karşıya geldiği Novak Djokovic’in formu ile ilgili de konuşan Nadal, “O ve diğer oyuncular arasında büyük fark var. Novak’ı durdurmak imkansız, tebrik etmek gerek. Ayrıca çok iyi oynarken sakatlığınızın olmaması da harika bir şey.” diyerek röportajı noktaladı.

Rafael Nadal’ın 5 numaralı seribaşı olarak raket sallayacağı Monte Carlo Masters, 13 Nisan'da başlayacak.