Yaklaşık altı aydır kortlardan uzak kalan ve son olarak Wimbledon’da izlediğimiz Andy Murray, sakatlığı sebebiyle kalçasından bir operasyon geçirdi. Britanyalı tenisçi, iyileşme sürecinin ardından çim kort sezonunda kortlara dönmeyi hedefliyor.

Tur seviyesinden en son Wimbledon kortlarından Sam Querrey karşısında boy gösteren Dünya Eski 1 Numarası Murray, sakatlığın etkilerinden tam olarak kurtulabilmek için Melbourne’de bıçak altına yattı.

Murray, Melbourne’de geçirdiği operasyonun ardından, ‘’Ameliyat oldukça iyi geçti. Henüz tenisle de işim bitmedi. En üst seviyede mücadeleye mutlaka döneceğim.’’ şeklinde konuştu.

Üç kez Grand Slam şampiyonu Andy Murray’ın, iyileşme sürecinin ardından çim kort sezonunda kortlara dönmesi planlanırken, Britanyalı raketin, 18-24 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Queen’s Club’ta yer alacağı kesinleşti.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesapları üzerinden sakatlığıyla ilgili bir açıklama da yapan Andy Murray, iyileşme sürecinin iyi gitmediğini ve ameliyat seçeniğini de değerlendirdiklerini belirtmişti. Açıklamanın ardından önce Brisbane’den çekilen Murray’ın, ardından sezonun ilk Grand Slam’i Avustralya Açık’ta yer almayacağı da netleşmişti.

Queen’s Club ile tekrardan kortlarda boy gösterecek olan Andy Murray, bu turnuvada daha önce beş kez şampiyonluğa uzanmayı başarmıştı.

(Emre Başoğlu/Tenisdunyasi.net)