Toprak sezonuna muhteşem bir başlangıç yapan ve son bir buçuk aydaki ivmeli performansıyla Roland Garros’un en büyük favorilerinden biri haline gelen Andy Murray, iki günde tamamlanan beş setlik Stepanek kabusunun ardından 22 yaşındaki Mathias Bourgue önüne çıktı. Rahat bir galibiyet alması beklenen Murray, setlerde 2-1 geriye düştüğü zorlu mücadeleden 6-2, 2-6, 4-6, 6-2 ve 6-3 ile galip ayrıldı ve üçüncü tur vizesini cebine koydu.

Mücadeleye beklendiği gibi rahat bir başlangıç yapan ve oyuna ağırlığını koyan Andy Murray, 2-1 ve 5-2’de rakibinin servisini kırarak ilk seti 40 dakikada neticelendirdi. İkinci setin başında da bu görüntüsünü sürdüren İskoç raket, oyunlarda 2-0’ı yakalamakta zorlanmadı. Fakat bu andan itibaren oyuna inanılmaz bir geri dönüş yapan 22'lik Bourgue, üst üste üç kez servis kırdığı seti 6-2 ile cebine koydu.

Kortta oldukça kötü bir görüntü çizen Muzza için tehlike çanları, üçüncü sette de susmadı. Setin açılış oyununda servis kırarak ipleri ele geçiren Bourgue, ilk servislerinde yalnızca üç puan yitirdiği seti 6-4’le hanesine yazdırdı ve üçüncü turun kapısını araladı.

Mücadelenin kırılma noktası olarak nitelendirilebilecek dördüncü setin ilk oyununda üç servis kırma puanı çeviren Andy Murray, dördüncü oyunda servis kırarak skor avantajını 3-1’le lehine çevirdi. Sekizinci oyunda bir kez daha servis kıran Andy, yalnızca 3 basit hata yapıp 12 winner üreterek domine ettiği seti 6-2 ile kazanarak mücadeleyi final setine taşıdı. Tecrübe farkını ortaya koyduğu bu sette de etkili performansını sürdüren 29 yaşındaki Murray, dokuzuncu oyunda eline geçen ilk maç puanı şansını değerlendirerek korttan 3 saat 40 dakika sonunda 6-2, 2-6, 4-6, 6-2 ve 6-3’lük setlerle galip ayrılarak üçüncü tura yükseldi.

Maçın ardından konuşan dünya 2 numarası, “(Mathias) muhteşemdi. 6-2, 2-0’a kadar her şey iyi gidiyordu fakat bir anda inanılmaz oynamaya başladı, puan bulmakta çok zorlandım. Beşinci sette ise büyük bir skor avantajı yakalamama karşın beni oradan oraya koşturmayı sürdürdü. Harika bir geleceğe sahip.” sözleriyle 22 yaşındaki rakibinin üstün mücadelesine atıfta bulundu.

İskoç raketin üçüncü turdaki rakibi, Jordan Thompson’ı beş sette geçen 27 numaralı seribaşı Ivo Karlovic oldu.