Andy Murray'nin üzerindeki kara bulutlar dağılmak bilmiyor. Geçen sezonu sakatlığından dolayı erken kapatmak zorunda kalan dünya eski 1 numarası, Brisbane'den sonra sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık'tan da çekildiğini açıkladı.

Daha önce bu turnuvada 5 kez final oynama başarısı gösteren Andy Murray yaptığı açıklamada "Kendimi tam olarak hazır hissetmediğim için Melbourne'de yer alamayacağım ve bu durum için gerçekten çok üzgünüm. Evime dönüp seçenekleri değerlendireceğim, en kısa sürede tekrar kortlara dönmek için sabırsızlanıyorum" dedi. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tenisi çok özlediğini belirten 30 yaşındaki raket, kortlara dönüş sürecinin istediği gibi gitmediğini ve ameliyat masasına yatma ihtimalinin bulunduğunu belirtmişti.

Britanyalı tenisçinin kariyerinde 3 Grand Slam kupasının yanı sıra 8 de Grand Slam finali bulunuyor. Geçen sezonun ortalarından beri kalça sakatlığı ile uğraşan ve tur seviyesinde en son Wimbledon çeyrek finalinde Sam Querrey'e karşı izlediğimiz Murray, klasmanda da 16.sıraya kadar gerilemiş durumda.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net