Olimpiyat Oyunları'nda teklerdeki şampiyonluk unvanını koruyan ilk tenisçi olarak tarih yazan Andy Murray, Rio de Janeiro'dan ayağının tozluyla geçtiği Cincinnati'de hız kesmedi. İlk iki maçında yalnızca 10 oyun kaybı yaşayan dünya 2 numarası, çeyrek finaldeki yerini ayırttı.

2008 ve 2011'de mutlu sona ulaştığı Cincinnati Açık'taki son sınavını Kevin Anderson önünde veren Murray, 2015 Amerika Açık dördüncü turunda boyun eğdiği rakibinden rövanşı 6-3, 6-2'lik setlerle aldı. Bu galibiyet, İskoç yıldızın 600. tekler galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Aktif oyuncular arasında, Federer, Nadal, Djokovic ve Ferrer'den sonra bu barajı aşan beşinci raket olan Murray, yarı finale yükselme yolunda Avustralyalı Bernard Tomic ile karşılaşacak. Klasmanın 21. basamağındaki Tomic ise Rio 2016'nın bronz madalyalı ismi Kei Nishikori'yi 7-6, 7-6 ile devirdi.

NADAL SAF DIŞI
Brezilya'da çiftlerde altın madalyayı boynuna takan, teklerde ise dördüncü sırayı elde eden Rafael Nadal, el bileğindeki sakatlıkla boğuştuğu maçta Borna Coric'e elenmekten kurtulamadı. Nadal'ı 6-1, 6-3'le mağlup eden 19 yaşındaki Coric, Masters düzeyindeki ilk çeyrek finalini yakaladı.

Sezonun yedinci Masters turnuvasında son sekiz eşleşmeleri şu şekilde:
Andy Murray - Bernard Tomic
Milos Raonic - Dominic Thiem
Marin Cilic - Borna Coric
Steve Johnson - Grigor Dimitrov