WTA'in genç sansasyonlarından Leylah Fernandez, 19. doğum gününde 2016 Amerika Açık şampiyonu Angelique Kerber'i 4-6, 7-6(5), 6-2'lik üç sette yenerek kariyerinin ilk Grand Slam çeyrek finaline yükseldi.

Son 19 maçının 17'sini kazanan Kerber, maça servis kırdırarak başlayıp 2-4 geri düşse de ritim artırarak kendisini 6-4, 4-2 önde buldu. Bu noktadan sonra ise maça ortak olma sırası Leylah Fernandez'deydi. Tie-break ile skoru eşitledikten sonra final setinde iki kez servis kıran Kanadalı raket adını son sekize yazdırdı.

Agresif bir oyun sergileyen Fernandez, 2 saat 15 dakikaya 3 ace ve 45 puan vuruşu sığdırırken 21 kez geldiği file önünde de 16 kez puan kazandı.

Leylah Fernandez'in çeyrek finaldeki rakibi, sakatlıktan dönen Simona Halep'i 6-3'lük iki setle geçen Olimpiyat üçüncüsü Elina Svitolina olacak.

Tek kadınlar ana tablosunda günün öne çıkan bir diğer maçındaysa bu yılın Fransa Açık şampiyonu Barbora Krejcikova, 9 numaralı seri başı Garbine Muguruza'yı 6-3, 7-6(4) ile geçti.

Krejcikova ilk seti kazandıktan sonra ikinci sette 4-0'lık üstünlüğünü koruyamazken tie-break oyununu kazanarak çeyrek finale yükselen taraf oldu.