Sezonun ikinci grand slam turnuvası Roland Garros'ta seribaşı olmadan ter döken Marco Cecchinato, Novak Djokovic karşısında 6-3 7-6 1-6 ve 7-6'lık setlerle kazanarak kariyerinin en büyük galibiyetine imza attı.

Dünya 72 numarası İtalyan raket, tam 34 winner bulduğu ve rakibine sadece 1 kez servis kırma imkanı tanıdığı ilk iki seti hanesine yazdırarak yarı final için ciddi bir avantaj elde etti. Bu noktadan sonra oyuna ağırlık koyan dünya eski 1 numarası Djokovic, rakibinin tüm servislerini kırdığı ikinci seti hanesine yazdırmayı başarırken, momentumu da eline geçirdi.

Dördüncü sete de hızlı giren Sırp raket, Cecchinato'nun bu setteki ilk servis oyununda break avantajı yakaladı ve skoru da 5-3'e kadar lehinde götürdü. 5-3'e gelindiğinde ise set için servise geçen 2014 şampiyonu Djokovic, bu noktada servis avantajını tirince maçın da tiebreak'e taşınmasına engel olamadı.

13-11'lik skorla Marco Cecchinato lehine sonuçlanan tiebreak ise tarihe geçecek puanlara sahne oldu. İlk olarak İtalyan raket 3-0 öne fırlasa da, Djokovic peş peşe kazandığı 4 puanla reaksiyon gösterdi. Bu andan itibaren üst üste üç puan kazanan Cecchinato, durumu 6-5'e yani maç puanına getirmeyi başardı. Kırılma anlarını olağanüstü bir oyunla atlatan ve maç puanı kurtaran Sırp raket, durumu lehine çevirip, 7-6 8-7 ve 9-8'de üç kez maç puanı yakalasa da, bu kez geri dönmeyi başaran 25 yaşındaki İtalyan Cecchinato oldu. İnanılmaz gelgitlere sahne olan tiebreak'te 10-9 ve 11-10'a gelindiğinde ise maç puanlarından faydalanamayan taraf bu kez Cecchinato oldu. 12-11'de kendisi adına dördüncü kez maç puanı yakalayan Cecchinato, iyi servisin ardından fileye gelen Djokovic'İ olağanüstü bir backhan passing shot ile geçerek tarihi bir galibiyetin altına imzasını attı.

Roland Garros'a gelene kadar hiçbir grand slam'de ana tablo maçı kazanmayı başaramamış olan Marco Cecchinato, çeyrek finalde kariyerinin en büyük galibiyetine uzanırken, son dörtte ise Dominic Thiem'in rakibi oldu.

STEPHENS ÇOK RAHAT

Günün kadınlar ana tablosundaki ikinci maçında da gülen Amerikalılar oldu. Son Amerika Açık şampiyonu Sloane Stephens, kariyerinde ilk kez Roland Garros'ta son sekiz gören Daria Kasatkina karşısında iki sette kazanarak yarı finale yükselmeyi başardı.

Dünya 10 numarası Stephens, çeyrek finalde Wozniacki'yi saf dışı bırakan rakibi karşısında sadece 69 dakikaya ihtiyaç duyarken, 6-3 ve 6-1'lik setlerle yoluna devam etti.

Daha önce Roland Garros'ta 1. turun ötesini göremeyen Sloane Stephens, kariyerinde ilk kez Paris'te bu denli başarılı bir performans sergilerken, yarı finalde de vatandaşı ve Amerika Açık'ta zafere ulaşırken mağlup ettiği Madison Keys'in rakibi oldu.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net