Yeni sezon öncesi bir anlamda gösteri ve hazırlık turnuvası anlamı taşıyan Mubadala tenis turnuvası finalinde karşı karşıya gelen Kevin Anderson ile Bautista Agut'un mücadelesinden galip ayrılan taraf 6-4 ve 7-6'lık set skorları ile Güney Afrikalı tenisçi Anderson oldu. Son Amerika Açık finalisti bu zaferle birlikte kariyerinin 4. şampiyonluğuna uzanırken sezonu da kupayla açmış oldu.

Açılış setinin daha ilk oyununda servis kıran ve bu avantajını set boyunca koruyan Anderson seti 37 dakika sonunda hanesine yazdırırken, karşılıklı birer servis kırmanın yaşandığı ikinci setin kazananını ise tie-break belirledi. Tie-breakte İspanyol rakibine puan şansı dahi tanımayan Anderson 1 saat 40 dakika sonunda maça nokta koymayı başardı ve sezona kupayla merhaba dedi.

2013 yılında Valencia turnuvasında karşı karşıya gelen ikilinin bu maçında korttan boynu bükük ayrılan taraf olan Kevin Anderson, bu galibiyetle birlikte de rakibine karşı ilk galibiyetini elde etmiş oldu.

Her iki tenisçinin de bir sonraki durağı ATP 250 turnuvası olan ve Hindistan'da düzenlenecek Tata Açık turnuvası olacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net