ATP Montpellier turnuvası Fransız finaline sahne olacak. Daha önce burada 5 kez final oynayan ve 3 şampiyonluğu bulunan Gasquet, David Goffin'i 6-4, 0-6 ve 6-3'lük setlerle mağlup edip üstüste altıncı kez turnuvada finale yükselirken, Pouille ise setler 6-1 ve 5-5 Tsonga lehine devam ederken, Tsonga'nın maçtan çekilmesi sonucu tur atladı ve turnuvadaki ilk finaline imza attı.

En son geçen sene Tokyo Açık'ta karşı karşıya gelen ve David Goffin'in set vermeden kazandığı maçtan sonra ikinci kez karşı karşıya gelen ikilinin düellosundan bu sefer galip ayrılan Gasquet olurken, Fransız raket hem turnuvada altıncı defa adını finale yazdırdı hem de Belçikalı Goffin'e karşı ilk galibiyetini elde etti.

İlk seti 6-1 kaybeden ve 5-3 geriden geldiği ikinci sette de maç puanı çevirerek maça ortak olmayı başaran Pouille ise, Tsonga'nın ikinci sette durum 5-5 iken maçtan çekilmesi ile adını finale yazdırmayı başardı. Vatandaşı Tsonga'ya karşı oynadığı son iki karşılaşmadan galip ayrılan Pouille, bu galibiyetle birlikte kariyerinin 7. finaline de yükselmiş oldu.

Daha önce üç kez iki Fransız raketin finaline sahne olan Montpellier turnuvasında Gasquet ve Pouille arasında oynanacak dördüncü Fransız finali yarın TSİ 16.30'da başlayacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net