Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup ikinci tur eşleşmesinde Antalya'da İsveç'i konuk eden Ay-yıldızlılar, ilk maçta korta çıkan Marsel İlhan'ın Christian Lindell'e 6-1, 6-4, 6-4 yenilmesiyle geriye düştü.

Manavgat'taki Ali Bey Club tesislerinin ev sahipliği yaptığı serinin heyecanı, gerçekleşen açılış seremonisinin ardından Türkiye'nin 1 numarası Marsel İlhan ile İsveç'in 2 numarası Christian Lindell arasındaki mücadeleyle start aldı.

750 seyirci kapasiteli merkez kortun tamamen dolduğu buluşmaya klasmanın 363. basamağındaki Lindell iyi başladı. Hızlı bir şekilde 5-0'ı bulan İsveçli raket, açılış setini 6-1'le tamamladı.

Kariyerindeki sekiz Futures zaferinin tamamını toprak zeminde elde eden Lindell, ikinci sette de erkenden servis kırdı. İkinci oyunda yakaladığı break avantajını setin sonuna dek sürdüren Lindell, sete 6-4'le noktayı koydu.

Dünya sıralamasında 284.'lükte yer alan Marsel, servis kırdırarak girdiği üçüncü setin ikinci oyununda break dezavantajını ortadan kaldırdı. Ancak kritik anda bir kez daha servis kırıp 4-3 öne geçen Lindell, İlhan'a geri dönüş izni vermedi ve bu seti de 6-4'le alıp 2 saat 8 dakika sonunda galibiyete uzandı.

Türkiye-İsveç serisinin ikinci maçında Cem İlkel ile Elias Ymer kozlarını paylaşacak.