Sırasıyla Letonya, Avusturya ve Polonya kafileleriyle karşı karşıya gelen Türkiye, üç günlük milli takım serüveninde grubu 1 galibiyet ve 2 yenilgi ile kapattı.

Milli Takımımızın Avusturya karşısında aldığı tek galibiyet, 1. Küme mücadelelerinde gruptan çıkmamıza yetmedi.

ÇAĞLA’DAN TARİHİ GALİBİYET

Letonya eşleşmesinde, milli formayı terleten Çağla Büyükakçay, WTA 6 numarası ve son Fransa Açık şampiyonu Jelena Ostapenko’yu 6-2, 3-6, 6-3’le devirdi ve dünya sıralamasında ilk 10’da yer alan bir rakete karşı galibiyet elde eden ilk Türk tenisçi olarak tarihe geçti.

Çağla’nın aldığı bu tarihi galibiyet, Letonya karşısında seriyi kaybetmemize engel olamadı. Teklerdeki diğer temsilcimiz Ayla Aksu, dünya sıralamasının 15. basamağında yer alan Anastasija Sevastova’ya 6-4 6-3; çiftlerdeki tandemimiz Ayla Aksu/Pemta Özgen, Ostapenko/Sevastova çiftine 6-1 6-1 ile yenilince seriyi kazanan taraf 2-1’lik skorla Letonya oldu.

AVUSTURYA’YA KARŞI GERİ DÖNÜŞ

Milli raketlerimiz gruptaki ikinci eşleşmesinde, Dünya 177 Numarası Barbara Haas ve Julia Grabher ile mücade eden Avusturya’nın karşısına çıktı.

Serinin ilk maçında Başak Eraydın’ın 2.5 saat sonunda 5-7 6-4 7-5 ile Julia Grabher’e kaybetmsine rağmen, önce Çağla Büyükakçay teklerde, ardından Çağla/Ayla ikilisi çiftlerde aldıkları olağanüstü galibiyetlerle seriyi kazanmamıza yardımcı oldu.

Çağla, Avusturya’nın WTA’daki en önemli temsilcilerinden Barbara Haas’ı 4-6 7-6 6-4 ile geçerken, Çağla Büyükakçay/Ayla Aksu ikilisi Haas/Grabher’i 6-2 7-6’lık setlerle mağlup etmeyi başardı.

Grupta kaderimizin belli olacağı üçüncü eşleşmede ise Polonya ile kozlarımızı paylaştık.

Teklerde Dünya 56 Numarası Magda Linette ve Magdalena Frech ile mücadele eden Polonya, ilk iki maçtan da galip ayrılınca, çiftler eşleşmesi formalite haline geldi ve millilerimiz gruptan çıkma şansını kaybetti.

Ayla Aksu Frech’e 6-2 6-1, Başak Eraydın ise Linette’e 6-4 7-5’lik setlerle kaybederken; çiftlerde Ayla/Başak ikilisi Rosolska/Swiatek’i üç sette geçerek Fed Cup’taki son maçımızda galibiyet getirdiler.

 Avrupa/Afrika Bölgesi 1. Küme mücadelelerinde, tek galibiyet alan milli raketlerimiz, grubu üçüncü sırada tamamladı.