Geçtiğimiz yıl kariyerlerinin ilk Grand Slam turnuvalarını kazanan iki genç isim, Jelena Ostapenko ve Sloane Stephens, Miami Açık'ta yarı finaldeki rakiplerini mağlup ederek finale yükseldi.

İlk yarı final mücadelesinde oğlunun velayeti nedeniyle kortlardan bir süre uzak kalan ancak geçtiğimiz hafta Indian Wells turnuvasıyla geri dönen Aarenka karşısında korta çıkan Sloane Stephens, üç Miami Açık şampiyonluğu bulunan rakibini 3-6, 6-2, 6-1'lik üç sette mağlup ederek finale yükseldi.

Geçtiğimiz yıl geçirdiği ayak sakatlığı nedeniyle kortlardan uzak kalan ancak sonbahardaki sert kort sezonundaki geri dönüşünü Amerika Açık şampiyonluğuyla taçlandıran ABD'li raket, 3-6, 0-2 geriye düşmesine karşın, geçtiğimiz hafta Indian Wells'te mağlup ettiği Azarenka'yı tekrar geçmeyi başardı.

Amerika Açık'ı kazandıktan sonra çıktığı 8 maçı kaybeden Stephens, bu galibiyetle Kuzey Amerika'da geçtiğimiz yıldan bu yana oynadığı 28. maçında 23. galibiyetini aldı.

Diğer yarı final mücadelesindeyse elemelerden gelen ve Monica Puig ve Venus Williams gibi isimleri mağlup ederek yarı finale çıkan Danielle Collins'i 7-6(1), 6-3'lük setlerle mağlup eden 2017 Fransa Açık şampiyonu Jelena Ostapenko finale yükseldi.

1 saat 40 dakika süren mücadelenin ilk setinde bir set puanı çeviren Letonyalı raket, ilk servislerinden de %73 ile puan çıkarmayı başardı.

Finalde Sloane Stephens'ın rakibi olan 20 yaşındaki Jelena Ostapenko, 2009'da 19 yaşındayken burada şampiyonluğa ulaşan Victoria Azarenka'dan bu yana Miami Açık finaline yükselen en genç raket olmayı başardı.