2005 doğumlu Melisa Ercan, 2018 yılındaki yükselen performansıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Kariyerinin en başarılı dönemini geçiren Genç tenisçi, Şubat ayında açtığı sezonda beş turnuva oynadı ve iki kez mutlu sona ulaştı.

12 yaşındaki başarılı tenisçi, Tennis Europe Junior Tour kapsamında bu sene sırasıyla Bükreş, Antalya, Atina, Sliven ve Cacak'ta mücadele ederken; korta çıktığı 20 maçta tam 17 galibiyetin altına imza koydu.

Yılı Romanya'da oynadığı International Romanian Championship'te açan Melisa Ercan, turnuvaya ikinci turda veda etti. Bu yenilginin ardından formunun zirvesine çıkan Melisa, Antalya'da çeyrek final, Atina'da yarı final, Sliven ve Cacak'ta ise şampiyonluk yaşadı.

Melisa Ercan, oynadığı son 10 maçtan galip ayrılıp Sport Palace Cup 14 ve Cacak Open'da üst üste iki şampiyonluk elde ederken, bu süreçte rakiplerine sadece 1 set kaybetti. Sliven'de 8, Cacak'ta ise 11 numaralı seribaşı olarak raket sallayan Ercan, toplamda kazandığı 20 setin yedi tanesini bagel, sekizini ise 6-1lik skorlarla hanesine yazdırıp, iki turnuvayı da domine etti.

Tennis Europe Junior Tour'a 2016'da oynadığı üç turnuvayla giriş yapan ve geçtiğimiz yılı iki kupayla kapatan Melisa Ercan, 2018'de ise henüz sezonun yarısına gelinmişken iki şampiyonluğa ulaştı.

www.ttf.org.tr