Başarılı bir sezon geçiren Marsel İlhan, geçmiş yıllarda beklentilerin altında kaldığı İstanbul Challenger'da sürpriz bir yenilgi aldı. Turnuvanın 2 numaralı seribaşı ismi İlhan, açılış turunda klasmanın 192. basamağındaki Rus Aslan Karatsev'e 6-7, 6-3, 6-1'lik setlerle mağlup oldu.

Haftaya dünya sıralamasının 80 numarası olarak giren Marsel, 3-0 geriye düştüğü ilk sette geç açıldı. Beşinci oyunda break dezavantajını silip sete ortak olan milli raket, 7/4'lük tie-break'le setlerde öne geçti.

Bu sene Mersin Cup'ta Marsel'e üç sette kaybeden Karatsev, ikinci setle birlikte servis performansını bir hayli arttırdı. İlk servislerinde yalnızca bir puan yitiren Karatsev, beşinci oyunda yakaladığı break üstünlüğünü bırakmayıp 6-3'le eşleşmeyi final setine taşıdı.


22 yaşındaki Karatsev, karar setine de hızlı bir giriş yaptı. Kısa sürede 5-0'a ulaşan Rus tenisçi, Marsel'e bu noktadan geri dönüş izni tanımadı ve 6-1'le maçı noktaladı. İki saat süren mücadele boyunca birinci servis puanlarının %87'sini alan Karatsev, ikinci turda vatandaşı Alexander Kudryavtsev ile eşleşti.

Ana tablonun ikinci gününde korta çıkan diğer Türk raketler de ilk turda elenmekten kurtulamadı. Barış Ergüden, İspanyol Adrian Menendez-Maceiras'a 6-2, 6-2; Yalçınkale de Belaruslu Dzmitry Zhyrmont'a 6-2, 6-2'lik skorla boyun eğdi.

MERT'TEN ÖNEMLİ İŞ
Bir önceki gün sevinen Barış Ergüden/Anıl Yüksel ekibinin ardından American Express İstanbul Challenger'a ev sahipliği yapan Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü'nün genç sporcusu Mert Naci Türker de çiftlerde son sekize kaldı.

Kariyerinin ilk ATP Challenger turnuvasını oynayan Türker, Sırp Ivan Bjelica ile ortaklık kurduğu çiftler kategorisinde dikkat çekici bir galibiyete imza attı. Büyük çekişmeye sahne olan maçta Vincent Millot/Yannick Mertens ikilisini 6-1, 1-6, 14/12 ile deviren Türker/Bjelica, çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Çiftlerde korta çıkan Tuna Altuna/Cem İlkel tandemi ise Aleksandre Metreveli/Anton Zaitcev ekibini geçemedi. Rakiplerine 3-6, 6-1, 10/3 kaybeden Altuna/İlkel, birinci turda turnuvanın dışında kaldı.