Türkiye’nin turizm merkezlerinden Marmaris’te ilk kez düzenlenen 10 bin dolar toplam ödüllü ITF Turnuvası’nda çeyrek finalistler belirlendi. Marmaris Tenis Akademisi’nde düzenlenen organizasyonda ikinci tur maçları sonunda çeyrek finale yükselen isimler belli oldu. Turnuvanın 2 numaralı seribaşı Cem İlkel’in yanı sıra, Anıl Yüksel ve Altuğ Çelikbilek de son sekize kalan Türk oyuncular oldu. 
Cem İlkel, genç tenisçilerden Alp Şentay’ı 6-3, 6-2’lik setler sonunda geçerken, iki hafta önce ikinci kez Türkiye şampiyonu olan Anıl Yüksel de İsviçreli rakibi Aria Harajchi’nin ilk set sonunda çekilmesiyle tur atladı. Altuğ Çelikbilek de Sarp Ağabigün’ü 6-3 ve 6-2’lik setlerle yenerek çeyrek finale yükselen bir başka raket oldu. 
Marmaris Open’da çiftler ana tablosunda da Sarp Ağabigün/Altuğ Çelikbilek ve Tuna Altuna/Cem İlkel çiftleri de yarı finale yükseldi. 

MARMARİS’TE BİR İLK
Marmaris’te ilk kez bir ITF turnuvasına ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Marmaris Tenis Akademisi Başkanı Ahmet Kargın, organizasyonun ilçenin tanıtımı için de önemli olduğunu söyledi. Eleme tablosu ve ana tabloda 35 farklı ülkeden 80 oyuncunun turnuva dolayısıyla Marmaris’e geldiğini belirten Kargın, “Deniz, güneş ve kumu ile ünlü Marmaris ilk kez böylesine bir tenis organizasyonu ile adını duyuruyor. Aslında Muğla ilinde ilk kez bu çapta bir turnuva düzenleniyor. Aşırı sıcaklar nedeniyle maçları saat 16.00’da başlatıyoruz. Amacımız bundan böyle bu çaptaki turnuvaların sayısını artırmak” diye konuştu.
Marmaris Open’da tekler finali 26 Haziran Pazar günü oynanacak.