Geçtiğimiz yıl Amerika Açık'ta gördüğü çeyrek finalle adından söz ettiren Diego Schwartzman, setlerde iki kez geriye düştüğü mücadelede Dusan Lajovic'i, final setini 11-9 ile kazanarak mağlup etti ve ikinci tura yükselmeyi başardı.

22 numaralı kortta yaklaşık 4 saat süren mücadelede ilk seti 6-2 kaybettikten sonra ikinci seti 6-3 kazanarak skoru eşitleyen 24 numaralı seri başı, üçüncü seti 7-5 kaybetmekten kurtulamadı. Dördüncü seti 6-4 ile kazanan Schwartzman maçı final setine götürdü.

Bir buçuk saat süren final setinde rakibinin 4 kez servisini kırmasına karşın iki kez maç için attığı servisleri kaybeden Arjantinli raket, 20. oyunda hata yapmadı ve maça noktayı koyarak ikinci tura yükseldi.

Çekişmeli mücadelede Lajovic 50, Schwartzman ise 47 winner kaydederken, dünya 26 numarası istatistik tablosuna 14 de ace yazdırdı.

AMERİKALILAR KAYIP

Venus Williams ve Sloane Stephens'ın elenmesiyle başlayan Avustralya Açık'ın ilk gününe Amerikalıların vedası damga vurdu.

8 numaralı seri başı Jack Sock birinci tur mücadelesinde Japon dünya 40 numarası Yuichi Sugita'ya 6-1, 7-6(4), 5-7, 6-3'lük setlerle mağlup olurken, CoCo Vandeweghe de Timea Babos'a karşı set alamadı.

Günün bir diğer sürprizinde Avustralyalı Matthew Ebden, John Isner'ı dört sette geçerken, CiCi Bellis de ilk seti kazandığı mücadelede 30 numaralı seri başı Kiki Bertens'e 6-7(5), 6-4, 6-2 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Birinci günün sabah seansının diğer mücadelelerinde, Kanadalı genç yetenek Denis Shapovalov ve dünya 3 numarası Grigor Dimitrov rakiplerini set vermeden geçerek ikinci tura yükseldi.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net