Kaya Palazzo Belek tesislerinde düzenlenen Antalya Open ATP turnuvasında yarı final eşleşmeleri netlik kazandı. Buna göre tablonun üst kısmında Kıbrıslı Marcos Baghdatis ile Japon Yuichi Sugita; alt kısmında ise Fransız Adrian Mannarino ile İtalyan Andreas Seppi birbirine rakip oldu.
 
Türk Ekonomi Bankası’nın ana sponsorluğunda yapılan çim kort turnuvasında son sekize kalan tek seribaşı olan 3 numara Fernando Verdasco’nun Antalya serüvenini klasmanın 62. basamağındaki Mannarino noktaladı. 6-2, 4-1 geriye düştüğü müsabakada etkileyici bir geri dönüşe imza atan Mannarino, 29 yaşına bastığı günde 2-6, 7-5, 6-2’lik galibiyetle yarı finale yükselmeyi başardı.
 
Mannarino’nun final yolundaki rakibi Seppi ise son maçında set kaybı yaşamadı. Moldovalı Radu Albot’u 6-4, 7-6’lık skorla saf dışı bırakan tecrübeli İtalyan raket, bu sezonki ilk yarı finaline adım attı.
 


Bir önceki turda 4 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer’i deviren Yuichi Sugita, güçlü performansını genç Alman Daniel Altmaier önünde de sürdürdü. İkinci turda milli tenisçi Marsel İlhan’ı turnuva dışına iten 18 yaşındaki Altmaier’i 6-3, 6-0’la geçen Sugita, ATP düzeyindeki bir organizasyonda adını ilk kez son dörde yazdırdı.
 
Sugita, 2006 Avustralya Açık finalisti Marcos Baghdatis ile karşılaşacak.
 
30 Haziran Cuma günü saat 10.00’da Baghdatis ile Sugita; 15.00’te ise Mannarino ile Seppi kozlarını paylaşacak.
 
ÇİFTLER KUPASI SAHİBİNİ BULUYOR
Antalya Open çiftler kategorisinde şampiyonluk kupası yarın sahibini bulacak. Buna göre saat 17.30’da 1 ve 2 numaralı seribaşı ekipleri buluşturan finalde Robert Lindstedt(İsveç)/Aisam-Ul-Haq Qureshi(Pakistan) ile Oliver Marach(Avusturya)/Mate Pavic(Hırvatistan) büyük ödül için karşı karşıya gelecek.

(Kaynak: ttf.org.tr)