Prag'daki O2 Arena'da birincisi düzenlenen Laver Cup'ın ilk günü, Bjorn Borg kaptanlığındaki Avrupa takımının üstünlüğüyle geçildi. Oynanan dört mücadelede üç tekler galibiyeti alan Avrupa takımı, günün son karşılaşması olan çiftlerde Dünya takımına boyun eğdi.

Bu yıl düzenlenmeye başlayan Laver Cup'ta açılışı bu yıl Amerika Açık birinci turunda Federer'i beş sete zorlayarak göz dolduran 19 yaşındaki Frances Tiafoe'yu 7-6(3), 7-6(0)'lık iki tie-break setiyle yenen Wimbledon finalisti Marin Cilic yaptı.

Bunun hiçbir tenisçi için bir gösteri turnuvasından ibaret olmadığını vurgulayan Cilic, "Hepimiz çok iyi hazırlandık ve buna odaklandık." diye konuştu.

Günün ikinci mücadelesindeyse çekişmeli bir maç sonunda John Isner'i (15)6-7, 7-6(2), 10/7 ile geçen 24 yaşındaki Avusturyalı Dominic Thiem, Avrupa takımının 2-0 öne geçirdi.

Bir sonraki karşılaşmadaysa, Alexander Zverev, bu yıl Rogers Cup'ta Nadal'ı mağlup ederek yarı finale yükselen ve Amerika Açık'ta da elemelerden çıkıp dördüncü tur gören 18 yaşındaki Kanadalı Denis Shapovalov'u 7-6(3), 7-6(5)'lik setlerle mağlup etti.

Günün son mücadelesindeyse Nick Kyrgios/Jack Sock çifti, Tomas Berdych/Rafael Nadal tandemini 6-3, (7)6-7, 10/7 mağlup ederek John McEnroe kaptanlığındaki Dünya takımına ilk galibiyeti getirdi.

Laver Cup'ta bugün dört maç oynanacak. Günün son karşılaşmasında Roger Federer/Rafael Nadal çifti Sam Querrey/Jack Sock tandemiyle karşı karşıyaa gelecek.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net