Chicago'da düzenlen Laver Cup'ın ilk gününü Avrupa takımı 3-1 önde geçerken, çiftlerde güçlerin birleştiren dünya eski 1 numaraları Roger Federer ve Novak Djokovic mağlup olmaktan kurtulamadı.

Günün ilk maçında Britanyalı Kyle Edmund, ABD'li Jack Sock'ı 6-4, 5-7, 10/6'lık setlerle geçerek Avrupa takımını seride 1-0 öne geçirdi.

Oyanan diğer iki tekler mücadelesinde de Grigor Dimitrov dünya 40 numarası Frances Tiafoe'yu 6-1, 6-4 ve David Goffin Arjantinli Deigo Schwartzmann'ı 6-4, 4-6, 11-9'luk setlerle geçerek Avrupa takımına 3-0'lık üstünlüğü getirdi.

ÇİFTLERDE FEDERER'İN PARTNERİ BU KEZ DJOKOVIC

Geçtiğimiz yıl Rafael Nadal ile çiftlerde korta çıkan Roger Federer'in partneri bu kez bu yılın Wimbledon ve ABD Açık şampiyonu Novak Djokovic'ti.

Günün son mücadelesi olan, Roger Federer ve Novak Djokovic'in Dünya takımından Jack Sock ve Kevin Anderson'ın karşısına çıktığı çiftler karşılaşması büyük heyecana sahne oldu.

Avrupalı dünya eski 1 numaraları ilk seti tie break ile hanelerine yazdırsa da, Jack Sock'ın çiftler deneyimi devreye girdi ve Dünya takımı karşılaşmayı 6-7, 6-3 ve 10/6'lık setlerle kazandı.

Mücadeleye damga vuran an ise üçüncü oyunda Novak Djokovic'in İsviçreli partnerinin sırtına isabet eden vuruşu oldu.

Laver Cup bugün üç tekler ve bir çiftler maçıyla daha devam edecek.