Federer ve Nadal'ın ilk defa çiftlerde birlikte oynayacak olmalarından dolayı da merakla beklenen Laver Cup turnuvasında üç gün sürecek heyecan yarın başlıyor. Bjorn Borg'un kaptanlığını yaptığı Avrupa grubu ile John McEnroe'nun kaptanlığını yaptığı Dünya grubu olmak üzere 2 ayrı gruptan oluşan turnuvada maçlar gündüz seansındaki tekler mücadeleleri ile başlayacak.

AVRUPA GRUBU

Rafael Nadal - Roger Federer - Marin Cilic - Dominic Thiem - Alexander Zverev - Tomas Berdych

Kaptan: Bjorn Borg

DÜNYA GRUBU

Jack Sock - Nick Kyrgios - Frances Tiafoe - John Isner - Denis Shapovalov - Sam Querrey

Kaptan: John McEnroe

TURNUVA FORMATI

Üç gün sürecek turnuvada her gün üçü tekler ve bir tanesi de çiftler olmak üzere toplam 4 maç oynanacak.

Maçlar 3 set üzerinden oynanacak.

Her oyuncu iki gün içinde en az bir defa tekler maçına çıkacak ancak turnuva süresi olan üç gün içerisinde hiçbir raket ikiden fazla tekler maçı oynayamayacak.

Cuma günü oynanan maçlarda alınan her galibiyet bir puan, cumartesi günü oynanan maçlarda alınan her galibiyet iki puan pazar günü oynanan maçlarda ise alınan her galibiyet o gruba üç puan kazandıracak. Toplam 24 puanın 13 puanını kazanan takım şampiyon olacak. Tüm maçlar sonunda 12-12 eşitlik olması durumunda ise pazar günü son bir maç daha yapılacak ve şampiyon belirlenecek.

Son Amerika Açık şampiyonu dünya 1 numarası Nadal "Bu bir hazırlık turnuvası değil bence, antrenman için erken uyandım, hazırlık maçları öncesi erkenden uyanılmaz" derken, çiftlerdeki partneri 19 Grand Slam şampiyonu Federer ise "Rod Laver'ın mirasını onurlandırmak için buradayız" ifadelerini kullandı.

Turnuva yarın Marin Cilic - Frances Tiafoe arasındaki tekler mücadelesi ile başlayacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net