2018 sezonuna Brisbane International turnuvasında başlayan Fransız Kristina Mladenovic birinci tur maçında, elemelerden gelen Aliaksandra Sasnovich'e 1-6,6-3, 7-5'lik setlerle yenilerek mağlubiyet serisinin 13 maça çıkmasına engel olamadı.

Belaruslu rakibine karşı ilk seti kazanmasına rağmen üstünlüğünü koruyamayan dünya 11 numarası, geçtiğimiz Temmuz ayındaki Washington turnuvasından bu yana galibiyet alamadı.

Dünya 88 numarası Sasnovich'in rakibiyse, Petra Kvitova'nın çekilmesiyle turnuvaya 'Lucky Loser' olarak dahil olan Heather Watson'ı 6-0, 6-3'lük setlerle mağlup eden Estonyalı Anett Kontaveit oldu.

Öte yandan bir diğer birinci tur mücadelesindeyse Caroline Garcia'nın ilk iki set 6-3'lük skorlarla paylaşıldıktan sonra üçüncü setin başında sırt sakatlığı nedeniyle çekilmesiyle ikinci tura yükselen Alizé Cornet oldu.

İkinci setin sonunda sırtındaki acı nedeniyle kortta hareket etmesinin imkansız hale geldiğini söyleyen 4 numaralı seri başı Garcia böylelikle, kariyerinde ilk kez bir maçı yarım bırakmış oldu.

Cornet ise ikinci turda, Tatjana Maria'yı mağlup eden Mirjana Lucic-Baroni'nin rakibi oldu.

KONTA ÜÇ SETTE

Turnuvanın 5 numaralı seri başı Johanna Konta, geçtiğimiz yılın Amerika Açık finalisti Madison Keys'i 4-6, 6-4, 6-3'lük setlerle mağlup ederek ikinci tura yükseldi.

Sezon arasında Michael Joyce ile çalışmaya başlayan Britanyalı raket, "[Keys] maça çok iyi başladı ve ancak üçüncü sette momentum bulabildim. Bir süredir oynadığım bu lk maçta böylesine harika bir rakip karşısında çekişmeli bir maçı kazanabildiğim için mutluyum." diye konuştu.

Konta'nın ikinci turdaki rakibi turnuvaya wild card ile katılan Ajla Tomljanovic oldu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net