Turkish Airlines Antalya Open'da 4 numaralı seribaşı olarak ter döken Gael Monfils, Sloven raket Blaz Kavcic'i üç set sonunda 6-3 5-7 7-5 ile geçmeyi başardı.

Tur seviyesinde yedi tekler şampiyonluğu bulunan ve dünya sıralamasının 41. basamağında yer alan Fransız raket, Kavcic karşısında çeyrek final biletini alırken, 2 saat 4 dakika kortta kaldı.

Açılış setini rahat bir oyunla servis kırma puanı dahi göstermeden hanesine yazdıran La Monf, break avantajıyla 3-1 önde girdiği ikinci sette ise performansını koruyamadı. 3-1'e gelindikten sonra oynanan sekiz oyunun altısını hanesine yazdırmayı başaran Kavcic, maça da denge getirmeyi başardı. Daha çekişmeli geçen karar setinde ise 11. oyuna kadar iki raket de servislerine tutunurken, bu noktada break yakalayan 31 yaşındaki Monfils, yola devam eden taraf oldu.

Maçın ardından basın toplantısına katılan Monfils, ''Organizasyon ve tesisler çok iyi. Bugün izleyiciler de oldukça kalabalık ve heyecanlıydı. Korta dönecek olursam, zeminin oldukça hızlı olduğunu söyleyebilirim. Topların çok hızlı dolaşması benim gibi baseline özellikli oyuncular için dezavantaj yaratabiliyor. Çim kort fazla maç oynadığım bir zemin değil. Ama ona rağmen zaman geçtikçe zemine ısınıyorsunuz. Hem burada hem de sezonun geri kalanında performansımı artırarak dünya sıralamasında yeniden ilk 10'a girmeyi amaçlıyorum.'' şeklinde konuştu.

Uzun süre dünya klasmanında ilk 10 içerisinde yer alan 31 yaşındaki Monfils, çeyrek finalde İspanyol Guillermo Garcia-Lopez ile karşı karşıya gelecek.

1 NUMARADAN RAHAT TUR

Turkish Airlines Antalya Open'da 1 numaralı seribaşı olarak mücadele eden Fransız Adrian Mannarino ise ilk maçında net bir galibiyet elde etti.

Organizasyonda ilk turu bye geçen dünya 24 numarası Adrian Mannarino, Litvanyalı Ricardas Berankis'i 6-4 ve 7-5'lik setlerle saf dışı bırakarak son sekiz biletini aldı.

ATP klasmanında ilk 50'nin gedikli isimlerinden olan ve bir dönem dünya 22 numarasına kadar yükselme başarısı gösteren Fransız raket Mannarino, Antalya'daki çeyrek final maçında Portekizli Joao Sousa karşısında ter dökecek.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net