Avustralyalı Nick Kyrgios, Brisbane'da finalde Amerikalı Ryan Harrison'ı mağlup ederek ülkesinde ilk kez kupa sevinci yaşadı. 6-4, 6-2'lik setlerle kupaya uzanan genç raket Avustralya Açık öncesi moral buldu. 

22 yaşındaki yetenekli oyuncu, dizindeki sakatlık nedeniyle tutuk başladığı finalde ilk sette beş servis kırma puanı kurtarırken, yedinci oyunda elde ettiği break'le avantajı ele geçirdi. İkinci sette momentumu ele geçiren Kyrgios file önünde kazandığı puanlarla seyircileri coşturdu. İkinci seti de 6-2 ile hanesine yazdıran Avustralyalı tenisçi, rakibine servis kırma izni şansı tanımadığı finali 73 dakikada bitirmeyi başardı. 

Maçtan sonra vatandaşlarının önünde duygularını dile getiren Kyrgios, hafta boyunca çok güzel vakit geçirdiğini söylerken, ‘’Korta her çıktığımda bana olağanüstü bir destek verdiniz. Gerçekten evimdeymişim gibi hissetmemi sağladınız. Sizlerin karşısında oynamayı çok seviyorum.’’ dedi.

Brisbane’deki zaferiyle kariyerinin ATP seviyesindeki dördüncü kupasını kazanan Kyrgios, turnuvanın 10 yıllık tarihinde ikinci Avustralyalı olarak tarihe geçti. 2014 yılında kariyerinin son döneminde Brisbane turnuvasında şampiyonluk yaşayan Lleyton Hewitt, 'ilk Avustralyalı' şampiyon unvanını almıştı. 

Ülkesinde kazandığı ilk kupa Avustralyalı rakete 83 bin dolarlık bir para ödülü getirirken, Kyrgios’un hafta başında açıklanacak dünya sıralamasında 17. basamağa yükselmesi de kesinleşti.

(Emre Başoğlu/Tenisdunyasi.net)