Sezonun ikinci Grand Slam turnuvası olan Roland Garros bugün oynanan ilk tur maçlarıyla başladı. Turnuvanın ilk gününde korta çıkan 10 numaralı seribaşı Petra Kvitova, Danka Kovinic ile oynadığı ilk tur maçında elenmenin kıyısından döndü: 6-2, 4-6, 7-5

İlk seti 6-2 kazanan Çek tenisçi, ikinci sette de 3-1'lik skor avantajını yakalasa da bu noktadan itibaren rüzgar tersine döndü. Geri çizgiye yaptığı derin vuruşlarla rakibinin dengesini bozan Kovinic, ikinci seti 6-4'le hanesine yazdırarak maçı final setine uzattı.

Bu yılki TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta final oynayan ve Çağla Büyükakçay'a yenilen Kovinic, kararlı oyununu son sette de sürdürdü ve 5-4'te maç için servis attı. Karadağlı rakibine bu oyunda maç puanı göstermeyen Kvitova, üst üste üç oyun birden alarak final setini 7-5, maçı da 2-1 kazandı ve ikinci tura yükseldi.

Kariyerinde iki Grand Slam şildi bulunan Kvitova, Paris'teki en iyi derecesine 2012'de yükseldiği yarı finalle ulaşmıştı. Çek tenisçinin bir sonraki rakibiyse Tayvanlı Su-Wei Hsieh olacak.