Jeremy Chardy karşısında aldığı 7-5 ve 6-4’lük setlerle adını çeyrek finale yazdıran Roger Federer, ilk servislerinde rakibine puan kaptırmadı.

İsviçreli, Fransız rakibi Chardy karşısında tenisseverlere kusursuz bir servis performansı izletti. 36 yaşındaki efsane raket, Chardy karşısında 25’te 25 ilk servis yüzdesiyle oynarken, maç boyunca oyna soktuğu 49 servisinin 44’'ünden puan çıkarmış oldu.

Bu maç aynı zamanda Federer’in kariyerinde ilk servislerinden puan kaybetmediği beşinci maç oldu. Fedex bundan önce 2017 Basel’de Tiafoe, 2014 ATP Finalleri’nde Murray, 2010 Basel’de Tipsarevic ve 2006 Tokyo’da Becker karşısında maç boyunca ilk servislerinde puan kaptırmamıştı.

Öte yandan Chardy galibiyetiyle 2018’deki sezon başlangıç serisini 15 galibiyete çıkaran Roger Federer, kariyerinin en iyi sezon başlangıcını yinelemeye de çok yaklaştı. İsviçreli raket, bundan tam 12 yıl önce, 2006 sezonuna 16 maçlık galibiyet serisiyle başlamıştı. Federer, Indian Wells çeyrek finalinde karşılaşacağı Hyeon Chung’u mağlup ederse, bu alanda kariyer rekorunu egale edecek.

''NAZAR DEĞMESİN''

Maçın ardından kusursuza yakın sezon performansı hakkında konuşan İsviçreli raket, bu tarz galibiyet serilerinin önceden tahmin edilebilir olmadığına dikkat çekerken, ‘‘Böyle seriler için zaman zaman şansa da oldukça ihtiyaç duyarsınız. Ve bu sezon benim için şans faktörünün de devrede olduğunu söyleyebilirim. Oynadığım her maç serinin sonu olabilir, nereye kadar gidebileceğimi bekleyip göreceğiz. Nazar değmesini istemiyorum’’ şeklinde konuştu.

Roger Federer'in, Hyeon Chung ile karşılaşacağı Indian Wells çeyrek final mücadelesi bu sabaha karşı TSİ en erken 05.00'da başlayacak.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)