Sezonun son grand slam turnuvası olan Amerika Açık'ta 22 numaralı seribaşı olarak mücadele eden Maria Sharapova, 21 yaşındaki Letonyalı rakibini 6-3 ve 6-2'lik setlerle geçerken, kariyerin boyunca Arthur Ashe'te oynadığı 22. maçtan da galibiyetle ayrılmış oldu.

Turnuvada 10 numara olarak yer alan Ostapenko'yu, ilk iki turdaki rakipleri Schnyder ve Cirstea gibi set kayıpsız mağlup eden Masha, bu sezon klasmanın ilk 10 sırasında yer alan rakiplerine karşı derecesini de 3 galibiyet-4 mağlubiyet olarak güncelledi.

1 saat 22 dakika süren mücadele sonunda son 16'daki yerini alan Rus tenisçi, aynı zamanda Ostapenko ile aralarındaki ikili rekabette durumu 2-0'a getirmeyi başardı. İkili ilk kez 2018 Mayıs ayında karşı karşıya gelmiş ve Roma toprağında oynanan mücadeleden 6-7 6-4 7-5 ile Sharapova galip ayrılmıştı.

Çeyrek final yolunda İspanyol Carla Suarez Navarro ile eşleşen Maria Sharapova, Arthur Ashe'teki kusursuz performansı hakkında ise ''Arthur Ashe'te korta çıktığım her maçta, buradaki kalabalık beni güçlendiriyor. Bizi izlemeye gelen tenisseverlerden beslenmek, maçları kazanmama yardım ediyor'' dedi.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net