Rio'nun ev sahipliğinde düzenlenen 31. Olimpiyat Oyunları'nda tek erkeklerde kürsünün son basamağına Kei Nishikori çıktı. Japon tenisçi, bronz madalya maçında karşılaştığı Rafael Nadal'ı 6-2, 6-7(1) ve 6-3'lük setlerle devirdi ve kariyerinin ilk olimpiyat madalyasını boynuna taktı.

Üst üste beş oyun birden kazanarak 6-2'yle hanesine yazdırdığı açılış setinin ardından hız kesmeyen Nishikori, ikinci sette de çifte servis kırmalık avantajla 5-2 öne geçti. Galibiyetin yalnızca bir oyun uzağına kadar gelen Japon raket, bu noktada Nadal'ın direnciyle karşılaştı.

Yenilgiyle burun buruna gelse de mücadeleyi bırakmayan Rafa, skoru eşitlemeyi başardı ve seti tie-break'e götürdü. Tie-break'te de baştan sona üstün olan 14 Grand Slam şampiyonu, 7-6(1) ile karşılaşmayı final setine taşıdı.

Kazanmaya çok yaklaştığı maçın karar setine uzamasına engel olamayan Nishikori, buna rağmen oyundan düşmedi. Son setin dördüncü oyununda servis kıran Kei, yakaladığı bu avantajı mücadelenin sonuna dek korudu ve bronz madalyanın sahibi oldu.

Nishikori, bu sonuçla ülkesi Japonya'ya teniste oyunlar tarihindeki üçüncü madalyasını kazandırdı. 2008 Pekin'in altın madalyalı ismi olan Nadal ise çift erkeklerde Marc Lopez ile elde ettiği altının ardından tek erkekler kategorisinden eli boş döndü.