Kariyerlerinin ilk şampiyonluğu için korta çıkan Medvedev ve Alex de Minaur'un mücadelesinden galip çıkan taraf Medvedev oldu. 18 yaşındaki ev sahibi isim Alex de Minaur'u 2 saat 15 dakika sonunda devirerek kariyerinin ilk kupasına uzanan dünya 84 numarası, turnuvayı elemelerden gelerek kazanan 4. isim olmayı da başardı.

İlk sette adeta yokları oynayan ve tam üç kez servisini kırdıran Medvedev açılış setini 6-1 kaybettikten sonra ikinci seti tek break avantajı ile 6-4 kazanarak maçı karar setine taşımayı başardı. Finale gelinceye kadar yalnızca üç kez servisini kırdıran genç rakibi de Minaur karşısında final setinde üç kez servis kırma başarısı gösteren Rus tenisçi seti 7-5 noktalayarak kariyerinin ilk ATP kupasına uzanmayı başardı.

Brisbane'de yarı final oynadıktan sonra Sydney'de kariyerinin ilk finalini gören Alex de Minaur, 2016 Memphis'te final oynayan ABD'li Taylor Fritz'den sonra turdaki en genç finalist olurken, Medvedev ise Karen Khachanov (Chengdu-2016) ve Andrey Rublev'den sonra (Umag-2017) en genç şampiyon olan üçüncü Rus tenisçi unvanına sahip oldu.

Maç sonrası verdiği röportajda kortta kazanmak için her şeyini verdiğini ifade eden Minaur "Son topa kadar savaşmak için korta çıktım ve bunu da gerçekleştirdiğimi düşünüyorum" ifadelerini kullanırken Medvedev ise kariyerinin ilk kupasını aldığı için çok mutlu olduğunu ve Avustralya Açık'a formda gideceğinin altını çizdi.

15 Ocak'ta başlayacak sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık'ta Medvedev ilk turda Thanasi Kokkinakis ile karşılaşacakken, turnuvaya WildCard ile katılacak Alex de Minaur ise Tomas Berdych ile ikinci tura çıkma mücadelesi verecek.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net