Dünya 1 numarası Rafael Nadal'ın, Mikhail Kukushkin'i saf dışı bıraktığı dördüncü gün maçlarında; 12 numaralı seribaşı Novak Djokovic de Horacio Zeballos karşısında kalitesini korta yansıttı.

2018'de toprak sezonunu bir kez daha domine eden Rafael Nadal, çim korta yaptığı geçişte iyi performans sergilemeyi sürdürüyor. İlk turda Dudi Sela'yı sadece sekiz oyun kaybederek turnuvanın dışına iten Rafa, Kazak rakibi Kukushkin karşısında ise 6-4, 6-3, 6-4'lük setlerle yola devam etti.

2 saat 24 dakika süren mücadele sonunda üçüncü tur biletini cebine koyan İspanyol raket, servis oyunlarında çok güçlü gözükmese de, az hata yaparak kazan taraf oldu. Maç boyunca ikinci servislerinden puan çıkarma yüzdesi (%71), alışılagelmişin dışında ilk servislerinden (%64) yüksek olan Nadal, rakibinin 34 basit hatayla tamamladığı maçta, bu kategoride hata sayısını 18 ile sınırlayarak fark yarattı.

Merkez Kort'ta daha önce iki kez şampiyonluk kupasıyla poz veren Rafael Nadal'ın sıradaki rakibi, ilk kez grand slam arenasında üçüncü tur gören genç Avustralyalı Alex de Minaur olacak.

NOLE NİHAYET KENDİNİ BULDU



Sakatlıktan dönüş sürecinde toprak kortta iyi sinyaller vermeyen Novak Djokovic, Wimbledon ile yeniden kendini buldu. Üç kez şampiyon Nole, dünya 126 numarası Zeballos karşısında 6-1, 6-2, 6-3 ile üçüncü tura yükseldi.

Rakibine sadece yedi oyun kaptıran, maç boyunca ace (15-7), ilk servisten kazanılan puanlar (%89-%65), winner (31-21), toplam kazanılan puanlar (89-53) gibi belirleyici kategorilerin tamamında büyük üstünlük olan Djokovic, Wimbledon kortlarında üst üste 10. kez en az üçüncü tur görmüş oldu.

Bu sonuçla, All England Club'ta 60. kez korttan galip ayrılan Sırp raket, Wimby'de tarihin en çok maç kazanan beşinci oyuncusu konumuna geldi. Roger Federer'in 93 galibiyetle zirvde yer aldığı listede, Novak  Djokovic'in önünde yer alan diğer efsaneler ise Pete Sampras, Boris Becker ve Jimmiy Connors.

Sırasıyla Tennys Sandgren ve Horacio Zeballos'u set kayıpsız geçen Nole, üçüncü turda Britanya'nın şampiyonluk umudu Kyle Edmund ile kozlarını paylaşacak.

Novak Djokovic ve Kyle Edmund ikilisi, bu yıl toprak kort turnuvası olan Madrid'te karşı karşıya gelmiş ve maçtan üç set sonunda genç Britanyalı galip ayrılmıştı.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net