15 yaşındaki Ukraynalı raket Marta Kostyuk, elemelerden yükseldiği 2018 Avustralya Açık birinci turunda 25 numaralı seri başı Peng Shuai'yi 57 dakikada 6-2, 6-2'lik setlerle geçerek büyük bir sürprize imza attı.

Geçtiğimiz yıl burada genç kadınlar kategorisinde zafere ulaşan dünya 521 numarası Kostyuk, bu sonuçla 1996'da çeyrek finale yükselen Martina Hingis'ten bu yana Melbourne'de ana tablo galibiyeti alan en genç tenisçi oldu.

Elemelerdeki üç maçını da üç sette tamamlayan ve kortta 6 saatten fazla geçiren Kostyuk, geçtiğimiz hafta Sydney International turnuvasından sağ diz sakatlığı nedeniyle çekilen rakibi karşısında 27 puan vuruşu kaydetmeyi başardı.

Roger Federer'in eski koçu Ivan Ljubicic tarafından çalıştırılan Kostyuk, "[Peng'u] Kortta koşturmaya çalıştım. Ona karşı nasıl oynamam gerektiğini tam anlamıyla biliyordum ve bunu başardığım için mutluyum." diye konuştu.

İkinci turda turnuvaya wild card ile katılan Avustralyalı Olivia Rogowska ile karşılaşacak olan Kostyuk bu sonuçla, 2014'te 15 yaş 4 günlükken Amerika Açık'ta Dominika Cibulkova karşısında ana tablo galibiyeti alan CiCi Bellis'ten bu yana bir Grand Slam'de ana tablo galibiyeti alan en genç raket olmayı başardı.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net