TEB BNP Paribas İstanbul Open'ın ikinci gününde ana tabloda korta çıkan iki Brezilyalı raket rakiplerini yenerek son 16'ya kaldı. 

Çekişmeli geçen mücadelede Avusturyalı Gerald Melzer’le karşılaşan Thiago Monteiro, 6-2, 3-6, 6-1 ile rakibini saf dışı bıraktı. Maça hızlı başlayan Brezilyalı dünya 131 numarası, üst üste kırdığı servislerle 5-0’ı buldu ve rahat bir şekilde sete uzandı. Sonraki sette daha iyi bir oyun sergileyen Melzer 6-3’le karşılaşmada kalmayı başardı. Son bölümde rakibinin oyuna girmesine izin vermeyen Monteiro, 6-1’le karşılaşmaya noktayı koydu.

1 saat 42 dakika sonunda tur atlayan Thiago Monteiro’nun ikinci turdaki rakibi elemelerden gelen Daniel Gimeno-Traver’i 6-3, 6-1’le geçen Çek Jiri Vesely oldu. İlk setin sonu ile ikinci setin başını kapsayan bölümde üst üste sekiz oyun kazanan 7 numaralı seribaşı Vesely bir ayı aşan bir sürenin ardından turdaki ilk galibiyetini aldı.


DUTRA SILVA’DAN RAHAT GALİBİYET
Tekler ana tablosundaki diğer Brezilyalı raket Rogerio Dutra Silva ise ilk turda Moldovalı Radu Albot ile karşılaştı. İkilinin bundan önceki tek randevusunda gülen taraf olan 34 yaşındaki Dutra Silva, 6-4’lük iki setle sahadan galip ayrıldı. İlk sette birinci servislerinden %70’le puan çıkaran dünya 121 numarası ikinci sette bu oranı %89’a çıkararak rakibine üstünlük kurmayı başardı. Dutra Silva çeyrek finale yükselebilmek için 6 numaralı seribaşı Viktor Troicki ile karşı karşıya gelecek.

Günün öne çıkan karşılaşmalarından Nikoloz Basilashvili-Jeremy Chardy eşleşmesi 7-5, 6-3’lük Chardy galibiyeti ile sonlanırken; tecrübeli Mikhail Youzhny’yi 6-1, 6-1 mağlup eden İtalyan Thomas Fabbiano ile John Millman’ı 6-4, 6-0 ile geçen Sırp Dusan Lajovic ikinci tura yükselen diğer isimler oldu.

(istopen.net)