Transilvanya Açık'ta Simona Halep'i 6-2, 6-3'lük iki sette geçerek bu yılki dördüncü şampiyonluğunu kazanan Anett Kontaveit Guadalajara'da düzenlenecek WTA Finalleri'ne son bileti kazandı.

Bu yılın Wimbledon çeyrek finalisti Ons Jabeur ve Estonyalı Anett Kontaveit WTA Finalleri için kalan sekizinci ve son kontenjan için mücadele ediyordu.

Kontaveit, Ağustos ortasında Cincinnati birinci turunda Ons Jabeur'e kaybettiğinde üst üste beşinci kez mağlup olmuştu. Daha sonra eski dünya 20 numarası Dmitry Tursunova ile çalışmaya başlayan Kontaveit, o günden sonra yaptığı 28 maçta 26-2'lik bir galibiyet kaydı tutturan Estonyalı tenisçi Romanya'da bu sezonki dördüncü şampiyonluğunu kazanarak son bileti aldı.

Kontaveit bu yıl altı finale yükselmiş, bunlardan Avustralya sezonundaki Grampians Trophy pandemi nedeniyle oynanmamış, Eastbourne'da ise kazanan iki sette rakibi Ostapenko olmuştu. Kontaveit bunun ardından Cleveland, Ostrava, Moskova ve Cluj'da dört şampiyonluk kazandı.

Böylelikle dünya 1 numarası Ash Barty ile birlikte bu sezon en fazla turnuva kazanan isim olan Kontaveit, dünya sıralamasında da kariyerinde ilk defa ilk 10'a girdi ve sekizinciliğe yükseldi.