WTA sezonunun son Premier turnuvası Ostrava'nın ilk gününde 8 numaralı seri başı Anett Kontaveit Rus Ekaterina Alexandrova karşısında maç puanı kurtardığı mücadeleyi 4-6, 6-2, 7-6(6)'lık üç sette kazanmayı başardı.

Amerika Açık'ta dördüncü tura yükselen ve şampiyon Naomi Osaka'ya kaybeden, Fransa Açık'a ise birinci turda veda eden Estonyalı raket, Çek Cumhuriyeti'nde bu yıl ilk defa düzenlenen turnuvadaki ilk maçında üçüncü sette servisini iki kez kırdırarak 2-5 geri düşse de iki maç puanı çevirerek maçı kazanmayı başardı.

Anett Kontaveit iki saati aşan maç sonunda, "Elenmeye çok yakındım bu nedenle maça tutunmaya çalıştım. Hiç vazgeçmedim ve geriye düştüğüm anlarda agresif olmaya çalıştım." diye konuştu.

Bu yılın Avustralya Açık çeyrek finalisti Kontaveit ikinci turda elemelerden gelen Sara Sorribes Tormo ile karşı karşıya gelecek.

Ostrava'da günün bir diğer maçındaysa Maria Sakkari, turnuvaya wild card ile katılan Kristyna Pliskova'yı 6-3'lük iki setle mağlup ederek 1 numaralı seri başı Elina Svitolina'nın rakibi oldu.