Geçtiğimiz hafta Indian Wells finalinde Juan Martin Del Potro'ya kaybeden Roger Federer, ilk turu bye geçtiği Miami'deki ilk maçında Kokkinakis'e yenilmekten kurtulamadı.

Kokkinakis karşısında ilk seti 6-3'lük skorla 35 dakikada hanesine yazdıran Federer, maçta öne geçse de ikinci seti aynı skorla kaybetti. Setlerde eşitlik sağlanmasının ardından Genç Avustralyalı'nın iki kez break puanı kurtardığı karar setinde ise kazananı tie-break belirledi. Tie-break'i 7-4'lük skorla hanesine yazdıran Avustralyalı Kokkinakis, sezona 17-0'lık rekor dereceyle başlayan Federer'e üst üste ikinci yenilgisini tattırmış oldu.

Sakatlıklar sebebiyle son yedi ayda sadece beş turnuvaya katılabilen ve dünya sıralamasının 175. basamağına gerileyen Kokkinakis, İsviçreli maestroya karşı aldığı galibiyetle, kariyerinin en önemli maçlarından birini kazandı. 21 yaşındaki Avustralyalı, bu galibiyetle aynı zamanda dünya 1 numarası koltuğunda bulunan bir rakete karşı maç kazanan en yüksek sıralamaya sahip 5. oyuncu oldu.



FEDERER TOPRAKTA YİNE YOK

Miami Open'a ikinci turda elenerek veda eden Federer, dünya 1 numarası koltuğunu yeni hafta ile birlikte Rafael Nadal'a devredecek. Rotterdam çeyrek finalinde Robin Haase'yi yenerek adını son dörde yazdıran İsviçreli raket, aynı zamanda şampiyonluğa da uzandığı organizasyon sonunda tarihin en yaşlı dünya 1 numarası unvanını da elde etmişti.

Kokkinakis yenilgisinin ardından durumu hakkında açıklamalar yapan Federer, kendini toparlaması gerektiğinin üzerinde durdu:

''Toprak kortta oynamamaya karar verdim. Geçen hafta pek iyi bir performans sergileyemedim. Fiziki olarak da kendimi vasat hissediyordum. Bir süredir de böyle hissediyorum. Baktığım zaman şu an benim için durum böyle seyrediyor. Önümde kendimi toparlamak için zamanım var ve tekrar çıkışa geçmeye çalışacağım. Ama her şeye rağmen iyiyi düşünmeyi tercih ederim. Bence her maç yeni bir fırsat. Özellikle de yenildiğin ve seni hayal kırıklığına iten durumlarda.''

Sakatlıklar sebebiyle neredeyse 21 yaşında tenisi bırakmanın eşiğine gelen ama Federer karşısında aldığı bu galibiyetle yeniden doğan Kokkinakis, Miami'deki üçüncü maçında dünya 31 numarası Verdasco ile karşılaşacak.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)