Adana Atlı Spor ve İliescu Tenis Akademisi ve Ankara Topspin Tenis Akademisi'nde düzenlenen Büyükler Kış Kupası’nda çeyrek ve yarı finaller tamamlandı.

Adana’da Atlı Spor ve İliescu Tenis Akademisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada bugün oynanan karşılaşmalar neticesinde finalist raketler belli olurken, Ankara’da Topspin Tenis Akademisi’nde düzenlenen organizasyonda ise yarı final aşamasına gelindi.

Adana’da, tek erkeklerde şampiyonluğun en önemli favorilerinden Mustafa Erdoğan, turnuva boyunca set yitirmeden finale yükselmeyi başardı. Yarı finalde Gökberk Ergeneman ile karşı karşıya gelen Erdoğan, rakibini 6-4 ve 6-3’lük setlerle safdışı bıraktı. Mustafa Erdoğan’ın finaldeki rakibini belirleyecek maçta ise, Barkın Yalçınkale, Atilla Çavdar karşısında rahat bir galibiyet aldı. Yalçınkale, baştan sona kadar üstün götürdüğü karşılaşmadan 6-1 ve 6- ile galip ayrılmayı başardı.

Tek kadınlarda ise 13 yaşındaki Ayşegül Mert’in rüzgari dinmedi. Genç raket, yarı finaldeki rakibi Melissa Yakup Pour karşısında maç boyunca üstün bir performans sergileyerek 6-3 ve 6-2 ile finale yürüdü. Kadınlarda ana tablonun alr tarafında ise Eda Arlı gülen taraf oldu. Arlı, Billur Gönlüşen karşısında 6-3’lük iki setle finalde Ayşegül Mert’in rakibi oldu.

Çiftler ana tablolarında ise final eşleşmeleri; erkeklerde Barkın Yalçınkale/Gökberk Ergeneman-Recep Ulaş Uzun/Mustafa Erdoğan ve kadınlarda Miray Konar/Melissa Yakup Pour-Defne Çırpanlı/Billur Gönlüşen şeklinde oluştu.

ANKARA’DA YARI FİNAL HEYECANI

Ankara Topspin Tenis Akademisi'nde, hem tek erkekler hem de tek kadınlarda 1 ve 2 numaralı seribaşı raketler yoluna doludizgin devam etti.

Erkekler ana tablosunun üst kısmında Umut Akkoyun, 6-0 ve 6-3 ile Bora Başlar’ı geçerek yarı finaldeki yerini set kaybetmeden almayı başardı. Alt kısımda ise Muhammed Kaan Erel, turnuvadaki ilk setini kaybedip 1-0 geriye düşse de takip eden setleri 6-1 ve 6-4’le kazanarak yarı finalist oldu.

Kadınlar ana tablosunda ise 1 ve 2 numaralı seribaşları yarı finale set kaybı yaşamadan yülseldi. Melissa Ayda Uyar, Doğa Türkmen’i 6-3 ve 6-4 ile geçmeyi başarırken, ana tablonun alt kısmındaki favori isimlerden Tuana Tınaztepe, Gözde Adar’ı geçmek için iki sete ihtiyaç duydu. Tınaztepe 6-3 ve 7-5’lik setler sonunda gülen taraf oldu.

Ankara Topspin Tenis Akademisi'nde düzenlenen Büyükler Kış Kupası’nda çiftlerde yarı finaller ise şu şekilde oluştu.

Erkekler:

Umut Akkoyun/Görkem Yüksel İnan-Fatih Sarı/Muhammed Kaan Erel
Nabi Kuştepe/F. Köylü-Enes Dönmezer/Togan Makzume

Kadınlar:

Tuana Tınaztepe/Doğa Akyürek-Zeynep Sena Sarıoğlan/Buse Süer
Gözde Adar/Şiir Nehir Dikkatli-Ekin Erçetin/Melis Ayda Uyar

(Emre Başoğlu/Tenisdunyasi.net)