Adana Atlı Spor ve İliescu Tenis Akademisi’nde düzenlenen Büyükler Kış Kupası’nda kupalar sahiplerini buldu. Tek erkekler, tek kadınlar ve çiftlerde şampiyonların belirlendiği günde tek kadınlarda mutlu sona ulaşan 13 yaşındaki Ayşegül Mert, dikkat çekti.

Tek kadınlar ana tablosunun üst kısmında mücadele eden Ayşegül Mert, Eda Numanoğlu, Sedef Bilgiç ve 1 numaralı seribaşı Semra Aksu’yu safdışı bırakarak finale yürüdüğü turnuvada, Eda Arlı’yı da 6-3 ve 6-1’lik setlerle geçerek şampiyonluğa ulaştı. 13 yaşındaki raket, geçtiğimiz ay İstanbul'daki Koza World of Sports tesislerinde düzenlenen 14 Yaş Tennis Europe turnuvasında da tek kızlarda final oynama başarısı göstermişti.

Adana’da tek erkekler kategorisinde ise gülen taraf Barkın Yalçınkale oldu. Ana tablonun alt kısmında finale yürüyen Yalçınkale, 1 numaralı seribaşı Mustafa Erdoğan’ı üç sete uzayan zorlu mücadele sonunda mağlup etti. 6-1 3-6 ve 6-3’lük setler, Yalçınkale’yi kupaya ulaştırdı.

Adana Atlı Spor ve İliescu Tenis Akademisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen turnuvanın çiftler kategorisinde ise favoriler mutlu sona ulaştı. Çiftler kategorisinde, erkeklerde 1 numaralı seribaşı, kadınlarda ise ana tablonun iki numaralı çifti kupa sevinci yaşadı. Barkın Yalçınkale/Gökberk Ergeneman, Mustafa Erdoğan/R. U. Uzun çiftini 6-2 6-1’le geçerek erkeklerde kupaya uzanırken, kadınlarda ise Defne Çırpanlı/Billur Gönlüşen ikilisi 6-4 3-6 10-7 ile Miray Konar/Melissa Yakup Pour’u yenerek sevinen taraf oldu.



ANKARA’DA ŞAMPİYONLAR BELLİ OLUYOR

Ankara Topspin Tenis Akademisi'nde bugün oynanan müsabakalar sonucunda Büyükler Kış Kupası’nda tek erkekler, tek kadınlar ve çiftler kategorilerinde finalistler belli oldu.

Tek erkekler finali turnuvanın 1 ve 2 numaralı seribaşı raketlerini karşı karşıya getirecek. 1 numara Umut Akkoyun, turnuva boyunca set kaybetmeden adını finale yazdırırken, finaldeki rakibi ise ana tablonun alt kısmından çıkmayı başaran iki numara Muhammed Kaan Erel oldu. Akkoyun, yarı finalde Bulut Özçelik’i 6-2 6-3’le geçerken; Erel, Volkan Bulut karşısında 6-4 6-4’lük setlerle turladı.

Kadınlarda hafta başında beri turnuvayı domine eden 1 numaralı seribaşı Melis Ayda Uyar, Zeynep Sena Sarıoğlan’ı geriden gelerek 6-7 6-4 6-3 ile geçip finale yürüdü. Uyar’ın finaldeki rakibi ise iki numaralı Tuana Tınaztepe’yi 6-1 6-2 ile safdışı bırakan Ekin Erçetin oldu.

Topspin Tenis Akademisi'nde çiftler kategorilerinde ise final eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

Fatih Sarı/Muhammed Kaan Erel-Nabi Kuştepe/F. Köylü
Zeynep Sena Sarıoğlan/Buse Süer-Ekin Erçetin/Melis Ayda Uyar

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)