Bu sene "Afrika İçin Maç" organizasyonu için Zürih'te bir araya gelen iki büyük tenisçi Federer ve Murray, bu sefer de Unicef yararına düzenlenen organizasyonda boy gösterdiler.

Bu sene gösterdiği performansla parmak ısırtan Federer ile Wimbledon'dan sonra kortlara uzun bir süre ara veren Murray'nin gösterisinde eğlenceli dakikalar da yaşandı. Federer'in maçın bir bölümünü İskoçların yerel eteği "kilt" giyerek oynadığı, Murray'nin ise son puanlarda yine İskoçlara ait yerel bir şapka ile mücadele ettiği karşılaşmayı kazanan 6-3, 3-6, 10-6'lık skorlarla Federer oldu.

Eğlenceli maçtan sonra konuşan ev sahibi Murray "Tahminimden çok daha güzel bir organizasyon oldu, burada olduğum ve bu organizasyonda yer aldığım için çok mutluyum" ifadelerini kullanırken, kalça sakatlığı ile ilgili sorulan soruyu ise "Maç içinde çok fazla sorun açmadı ancak tam olarak geçtiğini söyleyemem, çalışmalara devam ediyorum ve doğru yolda olduğumu düşünüyorum" şeklinde yanıtladı.

Kariyerinde ilk kez İskoçya'da korta çıkan İsviçreli Federer ise "İlk defa İskoçya'da maç yaptım, çok keyif aldım, umarım bu son olmaz" dedi. Maçın bir anında giydiği etek ile ilgili düşünceleri sorulan soruya "Beni etkileyen şey etekten çok bu organizasyonun nasıl bu kadar hızlı ayarlanabildiği oldu" şeklinde esprili bir cevap veren ekselansları uzun bir aradan sonra Murray ile maç yapmaktan da duyduğu mutluluğu ifade etti.

Murray sezonu daha önce açıkladığı gibi 2018'de açacakken, Federer ise önümüzdeki hafta başlayacak ve Londra'da düzenlenecek sezon sonu finallerinde boy gösterecek.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net