Wimbledon 2017 dördüncü turunda İspanyol Garbiñe Muguruza ile karşılaşan dünya 1 numarası Angelique Kerber, ilk seti kazandığı maçta tutunamadı ve hem Wimbledon’a hem de dünya sıralamasının zirvesine veda etti.

Wimbledon’da geçtiğimiz iki yılın finalistlerini karşı karşıya getiren mücadelede ilk setin dokuzuncu oyununda servis kıran Kerber seti 6-4 ile kazanmayı başardı.

İkinci setteyse Muguruza rakibine aynı tarifeyi uyguladı ve seti 6-4 ile kazanarak maçı final setine taşıdı.
Üçüncü sete servis kırarak başlayan Kerber avantajını koruyamadı ve İspanyol tenisçi seti 6-4 ile kazanarak çeyrek finale yükseldi.
Maç boyunca 55 winner bulan Muguruza ise rakibini üst üste beşinci kez mağlup etmeyi başararak çeyrek finalde Svetlana Kuznetsova’nın rakibi oldu.

Öte yandan bu sonuçla Kerber’in klasmanın zirvesindeki yeri kaybetmesi kesinleşti. Simona Halep yarı finale çıkması halinde turnuva sonrası klasmanın 1 numarasının yeni sahibi olacak, aksi takdirde Pliskova zirveye yerleşecek.

WOZ YİNE KAYBOLDU
Danimarkalı dünya eski 1 numarası Caroline Wozniacki hiç çeyrek final göremediği Wimbledon’da altıncı kez dördüncü turda elendi.
Wimbledon 2017 dördüncü turunda Amerikalı CoCo Vandeweghe ile karşılaşan 5 numaralı seri başı Wozniacki rakibine iki sette mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Kariyerinin altıncı Wimbledon dördüncü turunda ilk defa çeyrek finale çıkmak için mücadele eden Wozniacki, 97 dakikalık rakibine 7-6(4), 6-4’lük setlerle boyun eğerek turnuvaya veda etti.

Bu yıl Avustralya Açık’ta kariyerinin ilk Grand Slam yarı finalini gören ve Wimbledon’da 1987’de şampiyon olan Avustralyalı efsane Pat Cash ile çalışan Vandeweghe’nin çeyrek finaldeki rakibiyse, Hırvat Petra Martic’i eleyen Magdalena Rybarikova olacak.

Yavuz YAVUZ / Tenisdunyasi.net