Eastbourne’da düzenlenen WTA Premier seviyesindeki AEGON International'da dokuzuncu gün geride kalırken, klasmanın ilk 3 basamağındaki tenisçiler kortta ter döktü. Angelique Kerber ve Simona Halep, turnuvaya çeyrek finalde veda ettiler. Kerber ve Halep önce yağmur nedeniyle ertelenen üçüncü tur maçlarını oynadılar, ardından çıktıkları çeyrek finalde rakiplerine mağlup olmaktan kurtulamadılar. 

Üçüncü turda  elemelerden gelen dünya 60 numarası Lara Arruabarrena’ya karşı mücadele eden Kerber, Daria Gavrilova’yı mağlup eden İspanyol rakibi karşısında zorlanmadı. İlk servislerinden %78’lik bir oranla puan çıkaran Alman 1 numara maçı 6-2, 6-1’lik setlerle noktaladı. Ancak ardından çıktığı çeyrek finalde Johanna Konta'ya 6-3, 6-4'lük setlerle boyun eğdi. Kerber ile oynadığı maçın sonunda yere düşerek başına darbe alan Konta, dördüncü maç sayısında mücadeleyi noktalayarak yarı finale yükselmeyi başardı.

Son dörde yazılan Johanna Konta, 1975’te bu turnuvayı kazanan Wirginia Wade’den sonra Eastbourne’de mutlu sona ulaşan ilk Britanyalı kadın tenisçi olma şansını devam ettirdi. Öte yandan, Britanyalı tenisçi, bu sonuçla 1979 Boston turnuvasında Chris Evert’ı mağlup eden Sue Barker’dan sonra bir klasman 1 numarası karşısında galip gelen ilk Britanyalı kadın tenisçi unvanını da aldı.

HALEP ZİRVEYİ KAÇIRDI
Turnuvanın dördüncü günü, dünya 2 numarası Simona Halep’in klasmanın 1 numarası için verdiği mücadelenin noktalanmasına tanıklık etti. Önce Bulgar Tsvetana Pironkova karşısında mücadele veren Rumen tenisçi 2 saat 40 dakika süren maçta ilk seti 8-6’lık bir tie-break ile kaybetmesine rağmen diğer setleri 7-6(4) ve 6-4 ile kazanarak çeyrek finale yükselmeyi bildi. Ancak sıralamada 1 numaraya yükselme şansı için en az finale çıkmaya ihtiyaç duyan Halep, aynı gün oynanan çeyrek final mücadelesinde Danimarkalı eski 1 numara Caroline Wozniacki’ye üç sette boyun eğdi. Danimarkalı, ilk seti 7-5 ile kaybettiği mücadelede son iki seti 6-4 ve 6-1’lik skorlarla kazanarak rakibinin 1 numara hayallerine bu turnuva için nokta koydu.

Güne Çinli Shuai Peng’u 7-6(3) ve 6-4’lük setlerle yenerek başlayan dünya 3 numarası Çek Karolina Pliskova, çeyrek finalde, Rus Svetlana Kuznetsova’yı 3 sette geçerek yarı finale yükseldi. Kuznetsova, Pliskova karşısında ilk seti 9-7 biten bir tie-break ile kazanmayı başarsa da kalan iki seti 6-2 ve 6-4’lük skorlarla kaybederek turnuvaya veda etti. Rakibine bu yıl Indian Wells’te mağlup olan Çek raket, 12 ace bulduğu maçtan 136 dakika sonunda galip ayrılarak yarı finale yükseldi.


Eastbourne'daki diğer bir mücadelede ana tabloda kendine şanslı kaybeden (lucky loser) olarak yer açan ABD’li Lauren Davis, dünya 10 numarası Agniezska Radwanska’yı mağlup etmeyi başardı. Geçen ay kariyerinin en yüksek sıralaması olan 26 numarayı gören Davis, Polonyalı rakibini 7-6(1), 6-1’lik iki set sonunda geçti, ancak sonrasında Çek tenisçi Barbara Strycova’ya mağlup oldu.

AEGON International'daki yarı final mücadelelerinde Johanna Konta ile Karolina Pliskova, Heather Watson ile de Caroline Wozniacki ile karşı karşıya gelecek.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net